Ομιλία της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στο 4ο Export Summit

1484393332
1484393332

 

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 ήταν ομιλήτρια στο 4ο Export Summit με θέμα “Country & Corporate Branding: Enhancing Extroversion” που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης. Στην ομιλία της, η Υφυπουργός τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω:

 «[…] Εντός της χώρας, κεντρικοί μας στόχοι είναι πρώτον η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας για να μπορέσουμε να αποδεσμεύσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και δεύτερον, κάτι που αποτελεί και πολιτικό πρόταγμα της κυβέρνησης, να μπορέσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, την αποκλιμάκωση των συντελεστών που επιβαρύνουν με υπερβολικό κόστος, την κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία. Σημαντικό κεφάλαιο που θα πρέπει επίσης να τονιστεί, είναι το πολύπλευρο και πολυεπίπεδο άνοιγμα της χώρας μας σε συνεργασίες όχι μόνο εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και με κράτη που αποτελούν σημαντικούς και πρωταγωνιστικούς παράγοντες στη διεθνή οικονομία.



[…] Δεν μπορεί ο δημόσιος διάλογος να υπονομεύεται, μαζί με την προοπτική της χώρας, από αντιλήψεις που ενώ επικαλούνται την ελευθερία της επιχειρηματικότητας και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, στην ουσία την παγιδεύουν σε ξεπερασμένα δόγματα. Γιατί το αποτέλεσμά τους, θα είναι να καταλήξει ο Έλληνας επιχειρηματίας, η ελληνική επιχείρηση, να ανταγωνίζονται διεθνώς χωρίς τον βασικό σύμμαχό τους, που είναι η σύγχρονη οργανωμένη πολιτεία. Αυτό το μοντέλο συνεργασίας, εξάλλου, το βλέπουμε να λειτουργεί στις πιο δυναμικές οικονομίες σήμερα, που έχουν πετύχει το συγκερασμό δυνάμεων μεταξύ κράτους και ιδιώτη.



[…] Η Αξιοκρατία, η Ελευθερία και η Δίκαιη ανταπόδοση του μόχθου, είναι οι αξίες στις οποίες πιστεύουμε και στις οποίες στηρίζουμε το μέλλον».



Προηγούμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στα εγκαίνια της Ser-Expo 2016 στις Σέρρες