Συνάντηση της Υφ. Μακεδονίας Θράκης με τη Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα

1484393348
1484393348

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 19 Μαίου 2016, στο γραφείο της Υφυπουργού στην Αθήνα, με την Εξοχότατη Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελληνική Δημοκρατία, κα Ιρίτ Μπεν Άμπα.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων οικονομικής συνεργασίας στον Πρωτογενή τομέα, στην Καινοτομία και στη Βιομηχανική Έρευνα. Από πλευράς του Ισραήλ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν η Μακεδονία και η Θράκη. Στη συζήτηση επίσης θίχτηκαν τα θέματα της αξιολόγησης της Ελληνικής Οικονομίας, του προσφυγικού ζητήματος, και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.



Μετά το τέλος της συνάντησης η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε:

«Η συνάντησή μου με τη νέα πρέσβειρα του Ισραήλ ισχυροποιεί περαιτέρω την προοπτική πάνω στην οποία εργάζονται οι δύο χώρες για την ενίσχυση ενός άξονα συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Το Ισραήλ αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη ΝοτιοΑνατολική Μεσόγειο και είναι για την Κυβέρνηση μια από τις σημαντικές επιλογές της στη στρατηγική για την αναθέρμανση της Ελληνικής Οικονομίας και την επίτευξη του στόχου της Ανάπτυξης μέσω διεθνών σχέσεων και συνεργασιών. Με χαρά και ικανοποίηση δέχτηκα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εξοχότατης κας Πρέσβειρας, για τις οικονομικές προοπτικές που προσφέρουν η Μακεδονία και η Θράκη».



Προηγούμενο άρθροΔήλωση της ΥΜΑΘ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός της ΥΜΑΘ στην εκδήλωση “Το Μέλλον της Παραγωγικής Ελλάδας – Στρατηγικές και Προοπτικές για τις ΜΜΕ”