Η ΥΜΑΘ εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις «Ρούπελ 1941, Η Αναβίωση»

ypes press002
ypes press002

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, απηύθυνε χθες, Κυριακή 15 Μαΐου, χαιρετισμό στις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από τη Μάχη των Οχυρών «Ρούπελ 1941, Η Αναβίωση: Οχυρό Ρούπελ, Οχυρό Ιστίμπεη» που διοργάνωσε ο Δήμος Σιντικής του Νομού Σερρών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.



Η Υφυπουργός εξήρε το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, που περιλάμβανε αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών, φωτογραφικές εκθέσεις, μοντελισμό, προβολές, φόρουμ συζητήσεων, ξεναγήσεις στις υπόγειες στοές κ.ά. και τόνισε την αξία τους για την προώθηση του ιστορικού τουρισμού στη Μακεδονία.



Ο χαιρετισμός της Υφυπουργού, κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ανέφερε:

Σας δίνω τα συγχαρητήριά μου για τον ενθουσιασμό με τον οποίο χρωματίσατε τις φετινές εκδηλώσεις. Το εύρος της διοργάνωσης, η πολύ καλή παρουσία στο Ίντερνετ και οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, είναι φανερό ότι οργανώθηκαν με πραγματικό μεράκι, με αγάπη και ιδιαίτερη επιμέλεια, επιχειρώντας μια ιδιαίτερη προσέγγιση για να μας φέρουν, και πιο πολύ τους νέους μας, κοντά στη μεγάλη Ιστορία μας. Με ευχαριστεί ιδιαίτερα που στις φετινές εκδηλώσεις για το Ρούπελ έγινε τόσο ενθουσιώδης προσπάθεια για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Η φετινή διοργάνωση  καταφέρνει έτσι να κερδίσει τον θαυμασμό μας. Εύχομαι από βάθος καρδιάς να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.



Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι, με την πρωτοβουλία του, ο Δήμος Σιντικής προσφέρει στην προώθηση του ιστορικού τουρισμού στο νομό Σερρών, έναν νομό της Ελλάδας που κάθε περιοχή του έχει πολλές και σημαντικές ιστορίες να μας διηγηθεί, από τα βάθη της Ιστορίας μέχρι και σήμερα. Εύχομαι οι εκδηλώσεις αυτές να επαναλαμβάνονται κάθε έτος, και να γίνουν γρήγορα θεσμός, για να προσθέσουν στην πανεθνική προσπάθεια για την ανάδειξη της χώρας μας, ως μια χώρα όχι μόνο μεγάλης ομορφιάς, αλλά και τεράστιου ενδιαφέροντος, σε όλα τα επίπεδα του Πολιτισμού.



Κυρίες και κύριοι, το Ρούπελ, μαζί με τα υπόλοιπα 20 οχυρά των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, αποτελεί το σύμβολο της Ελληνικής Ψυχής, που όχι μόνο δεν δειλιάζει μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις, αλλά αποδεικνύει τότε το μεγαλείο της. Τα δαιδαλώδη οχυρά του Μπέλες και του Αγκίστρου, εκεί όπου λιγοστοί Έλληνες αντιστάθηκαν με απίστευτη γενναιότητα στις σιδερόφραχτες ναζιστικές ορδές, αξίζουν να αναδειχτούν παγκοσμίως, και να αποτελέσουν παράδειγμα Ελευθερίας και Ηρωισμού για όλους μας. Οι Έλληνες πολεμιστές, απέδειξαν ότι ένας λαός που πιστεύει στον εαυτό του, μπορεί να πετύχει τα πάντα. Και εσείς, αποδεικνύετε σήμερα ότι αυτή η αλήθεια είναι διαχρονική.



Ως Υφυπουργός, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, αλλά και ως Πολίτης των Σερρών και της Μακεδονίας, τιμώ τους ήρωες που τον Απρίλη του ’41 μας θύμισαν ποιοι είμαστε και πώς πρέπει να πορευόμαστε. Και σήμερα ευχαριστώ όλους εσάς, που μεταλαμπαδεύετε το παράδειγμά τους, για να διατηρηθεί ισχυρό μέσα στις καρδιές μας.



Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Αθάνατοι.



Προηγούμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ σε εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΔήλωση της ΥΜΑΘ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου