Η διαχείριση των προσφυγικών ροών στη Βόρεια Ελλάδα

1485302783
1485302783

 

Σεβάσμιοι Εκπρόσωποι των Μητροπόλεων, Κύριε Γενικέ Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, Κυρία Αντιπεριφερειάρχη, Κύριοι Δήμαρχοι και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Στρατού, Πρόεδρε του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εκπρόσωποι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Αξιότιμα μέλη των εθελοντικών ομάδων και οργανώσεων, Κύριοι καθηγητές, κυρίες και κύριοι…

Σας ευχαριστώ που βρεθήκατε σήμερα εδώ, στη σημερινή εκδήλωση, όπου θα συζητηθεί και θα αναλυθεί το πιο κρίσιμο θέμα της εποχής μας, και για τη χώρα μας, το Προσφυγικό.
Καταρχήν να ευχαριστήσω τον συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, για τη φιλοξενία μας στις εγκαταστάσεις του και για την εξαιρετική συνεργασία που αναπτύξαμε.

Κυρίες και κύριοι, η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι πρόσφυγες είναι γνωστή σε όλους μας. Οι λανθασμένες, σε πολιτικό αλλά κυρίως σε ανθρωπιστικό και ηθικό επίπεδο, μονομερείς αποφάσεις που έχουν λάβει κάποια κράτη, μέλη ή υπό ένταξη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κλείσανε τα σύνορά τους, έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους σε περιοχές που δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές για να τους υποστηρίξουν.
Η χώρα μας και οι Έλληνες πολίτες επιδεικνύουν υψηλό φρόνημα και αίσθημα ανθρωπισμού, βοηθώντας ουσιαστικά όλους αυτούς τους ανθρώπους. Η στάση τους μας κάνει περήφανους, δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για τις γείτονες χώρες, και κυρίως για την Τουρκία, που δείχνει μια συνεχή απροθυμία να συνεργαστεί μαζί μας και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη διαχείριση του προβλήματος. %

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση του ΥΜΑΘ και του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος με θέμα “Η διαχείριση των προσφυγικών ροών στη Βόρεια Ελλάδα”
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην Εφημερίδα Καρφίτσα