Συναντήσεις της ΥΜΑΘ με εκπροσώπους Συνταξιούχων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με το επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

1484394108
1484394108

Συνταξιούχοι των Συνεργαζόμενων Οργανώσεων Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – Δημοσίου – ΟΤΑ – ΔΕΗ – ΔΕΚΟ και Τραπεζών, έκαναν σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, επίσκεψη διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Οι εκπρόσωποι των Συνταξιούχων  κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα του νέου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου που η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή τις ερχόμενες εβδομάδες.

Αργότερα, στο Διοικητήριο κατέληξε πορεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, εκπρόσωποι της οποίας συναντήθηκαν με την Υφυπουργό και της παρέδωσαν την Ανακοίνωση Στάσης Εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ανακοινωθεί για σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέφρασαν και εκείνοι την αντίθεσή τους προς το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους, θα προκαλέσει την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών δομών. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στην κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών (ΒΑΕ) στους ΟΤΑ, που είναι προαπαιτούμενη για την ολοκλήρωση της 3ης δανειακής συμφωνίας.

Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, αφού άκουσε προσεκτικά τις θέσεις των εκπροσώπων των Συνταξιούχων και της ΠΟΕ – ΟΤΑ, τους διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση δρα με προτεραιότητα τα συμφέροντα των συνταξιούχων και αντιλαμβάνεται το δίκαιο των περισσότερων ανησυχιών και παραπόνων, εξήγησε όμως επίσης τους λόγους για τους οποίους απαιτείται η λήψη δραστικών αποφάσεων ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και να αντιμετωπιστούν τα μακροχρόνια προβλήματά που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού.

 

Προηγούμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ εγκαινίασε την Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2015”, στην Κομοτηνή
Επόμενο άρθροΜαθητές της β’ τάξης του 55ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν την ΥΜΑΘ