Σειρά επαφών και συναντήσεων της Υφυπουργού, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

1484394135
1484394135

Σειρά επαφών και συναντήσεων, είχε από το πρωί σήμερα, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.


Συγκεκριμένα, το πρωί στις 9 η ώρα, η Υφυπουργός, παραβρέθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή, κ. Θανάση Κοντονικολάου. Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα το ΝΟΗΣΙΣ, ενός φορέα ο οποίος αποτελεί το σημαντικότερο τεχνολογικό μουσείο  της χώρας.
Στις 11.30, η Υφυπουργός επέστρεψε στο Διοικητήριο, όπου και είχε αλλεπάλληλες προγραμματισμένες επαφές και συναντήσεις με θεσμικούς φορείς.


Αρχικά, συναντήθηκε με τον τέως κυβερνήτη της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος, κ. Αναστάσιο Μαστρογιάννη, όπου έγινε μια εκτενή συζήτηση για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην προσφυγική κρίση.


Στη συνέχεια είχε συνάντηση με την προσωπική της φίλη και πρώην βουλευτή, κα. Κυριακή Τεκτονίδου, η οποία ανέλαβε πρόσφατα τα νέα της καθήκοντα, ως Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών.
Εν συνεχεία, υποδέχτηκε τον Δήμαρχο Λαγκαδά και Β’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γιάννη Καραγιάννη, ο οποίος την ενημέρωσε για τα τρέχοντα προβλήματα του Δήμου, ζητώντας τη συνδρομή της στην επίλυσή τους.
Επίσης, είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Αλληλεγγύης για το προσφυγικό, όσον αφορά το θέμα του φράχτη στον Έβρο. Κατατέθηκε υπόμνημα στην Υφυπουργό, η οποία δεσμεύτηκε να το προωθήσει στον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της ΥΜΑΘ με τον Τούρκο Γενικό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ στην 1η Βαλκανική Συνάντηση Επιμελητηρίων