Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

1484394111
1484394111

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, τις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη (Λεωφόρος Στρατού 2Α), προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή της στο γαλλικό λαό, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Στo Γαλλικό Ινστιτούτο, παρουσία του Γάλλου Πρόξενου κ. Christophe Le Rigoleur, η ΥΜΑΘ άναψε κερί στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στο Παρίσι, και έγραψε το ακόλουθο μήνυμα στο βιβλίο των επισκεπτών: 

«Οι σκέψεις μας συνοδεύουν τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν και τις οικογένειές τους. Το Ευρωπαϊκό όραμα, που είναι και Χριστιανικό, της Αλληλεγγύης, της Κατανόησης και της Δημοκρατίας, είναι η μοναδική απάντηση σε κάθε φανατισμό».

 Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θρακης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στη συνέχεια δήλωσε: 

Δηλώνω συγκλονισμένη από τα γεγονότα και συμπάσχω με τους συνανθρώπους μας που ακόμη δοκιμάζονται. Η ανθρώπινη ψυχή δεν μπορεί να μείνει απαθής απέναντι στον άδικο χαμό αθώων συμπολιτών μας. Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια μου προς τις οικογένειες των θυμάτων και προς το Γαλλικό λαό. Αυτές τις δύσκολες στιγμές χρειάζεται να διατηρήσουμε την Ανθρωπιά και την Αλληλεγγύη μας. Είναι οι μόνες απαντήσεις στην ασύμμετρη απειλή του φανατισμού.

Όταν ο θρήνος κοπάσει, οφείλουμε να εργαστούμε αδιάκοπα και όλοι μαζί, μέχρι να δώσουμε ουσιαστικές απαντήσεις στο πρόβλημα της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλάξουμε τη Δημοκρατία  και  τον Πολιτισμό. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αδιαφορίας και κοινωνικής απάθειας, ούτε για την Ευρώπη, ούτε για τον υπόλοιπο κόσμο. Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να έχει την τύχη των αθώων θυμάτων του Παρισιού ή των Ρώσων που έχασαν τη ζωή τους στην πρόσφατη αεροπορική τραγωδία. Ποτέ ξανά.

Προηγούμενο άρθροΔραστηριότητες της ΥΜΑΘ στο πλαίσιο του εκθεσιακού τρίπτυχου Polis – Philoxenia & Destination Thessaloniki
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Αγροτών και Παραγωγών με την Υφυπουργό, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά