Υπόμνημα της Υφυπουργού, Μ. Κόλλια-Τσαρουχά στον Αναπληρωτή Υπουργό, Γ. Μουζάλα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

1484394359
1484394359
Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, είχε χθες, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Η Υφυπουργός κατέθεσε υπόμνημα, όπου περιγράφονται αναλυτικά οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες που έχουν γίνει από την υπηρεσιακή Κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση του ζητήματος των προσφύγων, αλλά και τις σοβαρές επισημάνσεις – παρατηρήσεις επ’ αυτών, που αφορούν την πορεία των εργασιών, για θέματα υγιεινής, στέγασης, καθαριότητας, υγειονομικής περίθαλψης, σίτισης, αποθήκευσης και διανομής υλών πρώτης ανάγκης.

Όλα τα παραπάνω, προέκυψαν μετά από την επίσκεψη κλιμακίου, παρουσία και της ιδίας της Υφυπουργού, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, στην Ειδομένη.

Την ίδια ώρα, αναζητείται χώρος δημιουργίας ανοιχτού χώρου φιλοξενίας δευτερογενούς υποδοχής και HOT-SPOT (για την πλήρη ταυτοποίηση προσφύγων – μεταναστών), στην ευρύτερη περιοχή των συνόρων και για το λόγο αυτό αναμένεται, όπως έχει συμφωνηθεί, η επίσκεψη του αρμοδίου Υπουργού στο επόμενο διάστημα.



Προηγούμενο άρθροΈργο SMART SPECIALIZATION: Απολογισμός Εκδήλωσης Διαβούλευσης
Επόμενο άρθροΔελτίο τύπου – Τελική Τεχνική Συνάντηση Εταίρων του έργου Smart Specialization