Προσφώνηση στον Πατριάρχη της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

1484394391
1484394391

Παναγιώτατε Οικουμενικέ Πατριάρχη,

Αγαπητέ Πρόεδρε και Αξιότιμα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,

Φίλοι και συνάδελφοι,

Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, σε αυτή τη συνάντηση, στην οποία ο πνευματικός κόσμος, που εκπροσωπεί η κεφαλή της Ορθοδοξίας, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης μας,
συναντά τους λειτουργούς της δικαιοσύνης που μάχονται για τη σωστή εφαρμογή του εγκόσμιου νόμου.

Χαιρετίζοντας τη συνάντηση και όλους εσάς, πιστεύω ότι είναι μια σπάνια ευκαιρία για να φέρουμε αυτούς τους δύο κόσμους πιο κοντά.

Με την ευλογία του Παναγιώτατου, θα δούμε όλοι μας τα πράγματα πιο πνευματικά και πιο ορθόδοξα, και οι συμβουλές και η σοφία του θα μας βοηθήσουν να δώσουμε στη δικαιοσύνη και στο κράτος, λίγη περισσότερη πνευματικότητα, μια αξία για την οποία έχουμε άμεση ανάγκη.

Γιατί, κακά τα ψέματα, δυστυχώς, κάθε μέρα που περνάει, με όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας, τους πολέμους και τις παγκόσμιες απάτες,

δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι η Επιστήμη και τα δημόσια λειτουργήματα μας μοιάζουν να μην είναι επαρκή, για να αντιμετωπίσουν από μόνα τους τα μεγάλα ζητούμενα της εποχής μας.

Πρέπει λοιπόν ο καθένας μας να αναρωτηθεί, πολύ σοβαρά, αν κάναμε καλά, ως πολιτισμός, που κατά κάποιο τρόπο αφήσαμε στην άκρη τα διδάγματα της Ορθοδοξίας και της Αγάπης, και βάλαμε ως απόλυτους στόχους στη θέση τους, τους αριθμούς και το κέρδος.

Εμείς που νομοθετούμε ή ερμηνεύουμε ή εφαρμόζουμε το νόμο, έχουμε λοιπόν πολλά να κερδίσουμε σήμερα από τη παρουσία και τη πνευματική συμβολή του Παναγιώτατου.

Ας μη χάσουμε την ευκαιρία να του δείξουμε την αγάπη μας και το σεβασμό μας. Είναι εξάλλου ένας άνθρωπος που αγαπά την επικοινωνία και έχει πολλά να πει σε όλους μας.

Ας τον παρακαλέσουμε να συνεχίσει να μεσολαβεί για εμάς στον ανώτατο Νομοθέτη και Κριτή, τον Ουράνιο,

και ας τον ευχαριστήσουμε ξανά που βρίσκεται σήμερα εδώ, μαζί μας.

Σας ευχαριστώ.

Προηγούμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ κ. Κόλλια –Τσαρουχά στην παρουσίαση των ευρημάτων του Τύμβου Καστά
Επόμενο άρθροΟμιλία της Υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης