Απάντηση σε ανακοίνωση του Προέδρου ΠΕΔ/ΚΜ

ypes press002
ypes press002

Σε απάντηση της ανακοίνωσης (Δελτίου Τύπου) που υπογράφει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ/ΚΜ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, περί “ατοπήματος” του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και της Υφυπουργού κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ότι δεν κάλεσαν την ΠΕΔ/ΚΜ στις συναντήσεις που έγιναν την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη, σας γνωρίζουμε ότι:

 Η διεύθυνση του γραφείου της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρίας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, δηλώνει ότι τη συγκεκριμένη ημέρα ο κ. Κουρουμπλής συμμετείχε σε σύσκεψη με διευθυντικά στελέχη του Υ.ΜΑ.Θ., ενώ μαζί με την κυρία Κόλλια-Τσαρουχά συναντήθηκε:

1.      με εκπροσώπους των εποπτευόμενων φορέων του Υ.ΜΑ.Θ.,

2.      με το Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας, Αντιστράτηγο Δημήτρη Σοφιό,

3.      με τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, κ. Γιάννη Γιώργου (εξαιτίας της απουσίας του Περιφερειάρχη, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα στην Αθήνα), τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και τους Δημάρχους Δέλτα κ. Μίμη Φωτόπουλο και Ωραιοκάστρου κ. Αστέριο Γαβότση, αναφορικά με το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που τους αφορά.

 

Το συντομότερο επίκειται να οργανωθεί νέα επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα κληθούν θεσμικά:

1.      ο Πρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου,

2.      ο Πρόεδρος ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης,

3.      ο Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ κ. Κόλλια –Τσαρουχά στην παρουσίαση των ευρημάτων του Τύμβου Καστά
Επόμενο άρθροΟμιλία της Υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης