Συνάντηση της ΥΜΑΘ με τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ, κ. Κ. Μίχαλο

1484394446
1484394446

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 18 Αυγούστου 2015, με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κύριο Κωνσταντίνο Μίχαλο.
Η Υφυπουργός αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μίχαλο για τη στήριξη που έχει προσφέρει στη διοργάνωση της Δ.Ε.Θ. και ενημερώθηκε για την κατάσταση της ελληνικής αγοράς, συζήτησε μαζί του για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της Διεθνούς Έκθεσης.


Η Υφυπουργός μετά τη συνάντησή της με τον κ. Μίχαλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στη συνάντηση μας ενημέρωσα τον κ. Μίχαλο ότι έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο μπορεί να μετατραπεί σε θεσμό με ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της ΝοτιοΑνατολικής Ευρώπης και κατ’ επέκταση ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο για όλη την Ελλάδα. Η επιτυχία της φετινής διοργάνωσης θα επιβεβαιώσει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικές δημιουργικές δυνάμεις που αναζητούν την ευκαιρία για να εκφραστούν και η Δ.Ε.Θ. είναι μια σημαντική διέξοδος για αυτές.
Κάλεσα λοιπόν τον κ. Μίχαλο και τους φορείς που εκπροσωπεί, να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά, για να διαμορφώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το σωστό οργανωτικό πλαίσιο και να κάνουμε τη Δ.Ε.Θ. ακόμη πιο ανταγωνιστική σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στην αγωνία περί των πολιτικών εξελίξεων τον διαβεβαίωσα επίσης ότι είμαστε πολλά τα μέλη της Κυβέρνησης που αντιλαμβανόμαστε ότι οι συζητήσεις περί εκλογών διαταράσσουν το ήδη επιβαρυμένο οικονομικό περιβάλλον και προκαλούν μια γενικότερη αναστάτωση στον επιχειρηματικό και όχι μόνο κόσμο της χώρας μας.  Το κύριο μέλημά μας τώρα είναι να αφήσουμε την οικονομία να βρει το ρυθμό της και να αναπνεύσει.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Υ.ΜΑ.Θ. και ο κ. Μίχαλος αναχώρησαν για να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της Δ.Ε.Θ. και των τοπικών Επιμελητηρίων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο δ.σ. της ΔΕΘ-HELEXPO A.E.
Επόμενο άρθροΈκτακτη σύσκεψη για το Μεταναστευτικό στο ΥΜΑΘ