Η Υφυπουργός στην ημερίδα για την τουριστική και αναπτυξιακή ταυτότητα και προοπτική της Καλαμαριάς

1484394535
1484394535
Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, βρέθηκε χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Remezzo (Ν. Πλαστήρα 2, στην Αρετσού Καλαμαριάς), προκειμένου να παραστεί στην ημερίδα με θέμα «Η τουριστική και αναπτυξιακή ταυτότητα της Καλαμαριάς».

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στον χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου Καλαμαριάς με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου υπεγράφη από τους Δημάρχους Θεοδώριο Μπακογλίδη και Γιάννη Μπουτάρη, αντίστοιχα, πρωτόκολλο συνεργασίας σε θέματα τουρισμού και προβολής.

«Πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι Δήμοι έκαναν, και συνεχίζουν να κάνουν, αξιόλογες προσπάθειες για να αναδείξουν την πόλη.  Όμως, πρέπει επίσης να παραδεχτούμε ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να μην έχει την προβολή που έχουν άλλες πόλεις, που αν και κάποιες από αυτές έχουν μικρότερο ιστορικό ή τουριστικό περιεχόμενο, έχουν γίνει παγκόσμια γνωστές. Φυσικά, δεν ευθύνονται οι Δήμοι της Θεσσαλονίκης για αυτό. Κάνω όμως την επισήμανση για να τονίσω την ανάγκη να εργαστούμε σκληρότερα, όλοι οι σχετικοί φορείς, γιατί το όφελος από την ανάδειξη της πόλης θα είναι μεγάλο, σε πολλά μάλιστα επίπεδα, για όλη την Ελλάδα», είπε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και πρόσθεσε:
«Πολλές φορές η καθημερινότητα μας μέσα στην πόλη, μας κάνει και ξεχνάμε ότι εδώ κρύβεται μια τεράστια παρακαταθήκη ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος που μένει αναξιοποίητη. Το σημαντικότερο είναι ότι, αν και η πανάρχαια ελληνικότητά της πόλης μας είναι αδιαμφισβήτητη, είναι εξίσου αλησμόνητη σε χιλιάδες ανθρώπους που ζούνε στο εξωτερικό, όσο αλησμόνητη είναι για εμάς η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα ήθελαν να την επισκεφτούν και να προσκυνήσουν τα χώματά της. Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς».

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά σχολίασε επίσης το θέμα της πολιτιστικής δράσης που γίνεται στη Θεσσαλονίκη: «Θα μου επιτρέψετε να τονίσω ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναβαθμίσουμε την πόλη μας, θα ήταν καλό να αναβαθμίσουμε επίσης την έννοια “πολιτισμός”. Γιατί περιλαμβάνει πολλά όμορφα και αξιοπρεπή πράγματα, την ιστορικότητα, την πνευματικότητα, την Τέχνη, πράγματα που δυστυχώς δεν υποστηρίζονται όσο πρέπει τα τελευταία χρόνια. Ο όρος “πολιτισμός” δεν εξαντλείται μονάχα από κορώνες ακραίου τύπου. Δεν χρειάζεται να φτάνουμε στα άκρα και να προωθούμε πράγματα αμφιβόλου αισθητικής ή ηθικής αξίας, για να λέμε ότι έχουμε πολιτισμό. Αντίθετα, χρειάζεται να κρατάμε όλες τις σημαντικές ισορροπίες. Θα ήθελα να προτείνω, όλες οι πλευρές, να είναι λίγο πιο μετριοπαθείς».


 
Συνάντηση με τον Θ. Μπακογλίδη στο ΥΜΑΘ
Σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δέχτηκε στο γραφείο της στο ΥΜΑΘ, την επίσκεψη του Δημάρχου Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμαριάς, Παναγιώτη Θεοδοσιάδη και του Διευθυντή της Πολεοδομίας Καλαμαριάς, Ευάγγελου Χριστοδούλου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Καλαμαριάς, αλλά και τις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να χαρακτηριστεί το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς ως προστατευόμενη περιοχής και ως τοπίου και ζώνης ιδιαίτερου κάλλους.
Συμφωνήθηκε άμεσα να υπάρξουν συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων για το θέμα.




Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήριο μήνυμα της ΥΜΑΘ για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κρήνης και Καλαμαριάς, σεβασμιότατου κ. Ιουστίνου
Επόμενο άρθροΗ Υφυπουργός τιμήθηκε από το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού “Καρίπειον Μέλαθρον”