Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά σε περιφερειακή εκδήλωση του ΣΕΤΕ

1484394485
1484394485

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε χθες Τρίτη 16, Ιουνίου, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στο The Met Hotel, για την παρουσίαση του ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου Marketing της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Υφυπουργός, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων είπε:

«Είναι δεδομένη η θέλησή μας να συμβάλλουμε στις προσπάθειες που κάνετε για να προωθήσετε τον ελληνικό τουρισμό, και πιο ειδικά, τις προσπάθειες που γίνονται για την τουριστική αξιοποίηση της Μακεδονίας και της Θράκης.

Γιατί οι Μακεδόνες και οι Θρακιώτες έχουμε μεγάλη ανάγκη για να αναδειχθεί, ακόμη πιο έντονα, ο τόπος μας, ως επίκεντρο του παγκόσμιου τουρισμού.

Έχουμε τις δυνατότητες και τις εγκαταστάσεις, έχουμε τους αξιόλογους προορισμούς, έχουμε τα καταπληκτικά αξιοθέατα, αλλά δεν έχουμε ακόμη επιτύχει να τα αναδείξουμε, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον ίδιο βαθμό που έχουν αναδειχτεί άλλες τοποθεσίες και προορισμοί του πλανήτη μας.

Αυτό η άποψή μου, νομίζω ότι συμβαδίζει πλήρως με την κατατεθειμένη άποψη της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης, που θέλει η Ελλάδα να ξαναγίνει ένα επίκεντρο της Ευρώπης και του Παγκόσμιου Γίγνεσθαι.

Θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη από την πολιτιστική ανάδειξη της χώρας μας, και σε μεγάλο βαθμό αυτά θα είναι τουριστικά. Όμως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι για να μπορέσει μια χώρα να τραβάει διεθνώς τα βλέμματα, για να μπορεί να δημιουργεί καινούργια τουριστικά θέλγητρα και να εκμεταλλεύεται με όμορφο τρόπο τα ήδη υπάρχοντα, πρέπει ο λαός της να αναπνέει ελεύθερος, να μπορεί να παράγει πολιτισμό, και αυτό προϋποθέτει να μη ζούμε με μια θηλιά στο λαιμό μας, παλεύοντας συνέχεια ανάμεσα στην επιβίωση και την οικονομική καταστροφή μας.

Πιο ειδικά ο Επιχειρηματίας και ο Εργαζόμενος των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, πρέπει να είναι ένας φιλόξενος και αξιοπρεπής οικοδεσπότης, και όχι ένας καταπιεσμένος υπάλληλος, που για να επιβιώσει θα κοιτάζει μόνο να βγάλει κέρδος από τον Τουρίστα.

Καταλαβαίνετε φυσικά ότι με αυτή την παρατήρηση αναφέρομαι στις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων, και στο μοντέλο που θέλουν κάποιοι να επιβάλλουν στην Ελλάδα. Θα ήθελα λοιπόν να σας μεταφέρω εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία του κλάδου σας για τις εξελίξεις, όπως, παραδείγματος χάριν, για την αύξηση του ΦΠΑ στον Τουρισμό και για την επιβολή φόρων και δασμών στα καταλύματα.

Συμμεριζόμαστε απόλυτα τις ανησυχίες σας, και για αυτό κάνουμε μεγάλο αγώνα για να έρθουμε σε μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, η οποία όμως θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως αξιοπρεπείς οικοδεσπότες μέσα στην Ευρώπη, χωρίς να ζημιωθούμε ως χώρα στους πιο νευραλγικούς τομείς της οικονομίας μας.

Αναγνωρίζουμε τον αγώνα που κάνετε για να προσφέρετε στην οικονομία και στη χώρα μας, και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό τον αγώνα θα τον τιμήσουμε και θα του συμπαρασταθούμε».

 

Προηγούμενο άρθροΔήλωση της ΥΜΑΘ για τον νέο Πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά βράβευσε μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ‘Οι εθνικοί αγώνες των Ελλήνων στη Μακεδονία (1878-1912)’