Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της Μάχης του Κιλκίς

1484394471
1484394471

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στις εορταστικές εκδηλώσεις της Μάχης του Κιλκίς της 21ης Ιουνίου 1913, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, η επέτειος των 102 χρόνων από τη Μάχη του Κιλκίς, γιορτάστηκε με λαμπρότητα, όπου η ΥΜΑΘ παρακολούθησε την Επιμνημόσυνη Δέηση, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Μουσείο Μάχης του Κιλκίς και ακολούθησε παρέλαση από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, πολιτιστικούς συλλόγους και εθελοντών επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών του παραρτήματος του Κιλκίς, με πεζοπόρο τμήμα αλλά και με πλήθος τροχοφόρων οχημάτων (διασωστικά, μεταφοράς προσωπικού, μεταφοράς υλικών, ασθενοφόρο).

Στον χαιρετισμό της η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), είπε:

Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει σε πολλές ιστορικές περιστάσεις ότι, όταν η Πατρίδα μας απειληθεί, είμαστε έτοιμοι να την υπερασπίσουμε.
Πάνω σ’ αυτούς τους λόφους, η αποφασιστικότητα του Έθνους μας επέτρεψε τη Μακεδονία και τη Θράκη μας να επιστρέψουν στην αγκαλιά της Μητέρας Ελλάδας.
Μόνο ένας λαός με Όραμα και Πίστη μπορεί να βαδίζει με τόση αυταπάρνηση προς τα εχθρικά κανόνια, όπως έκαναν οι Έλληνες Στρατιώτες σ’ αυτή τη μάχη, στη σημαντικότερη μεταξύ των Ελληνικών και των Βουλγαρικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του B’ Βαλκανικού Πολέμου.
Πιστεύω ότι ο ελάχιστος φόρος τιμής, προς τους πεσόντες των μαχών, είναι η σημερινή στάση της Ελλάδας.  Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι πνεύμα ενότητας και συνεργασίας.
Αποτίνω το μέγιστο σεβασμό μου στους νεκρούς και στους ήρωες της Μάχης του Κιλκίς. Ας αναπαυτούν εν Ειρήνη, με τη σιγουριά ότι θυσίες τους δεν θα ξεχαστούν.

Προηγούμενο άρθροΤο ΥΜΑΘ αποχαιρέτισε τον Γενικό Διευθυντή, Δρ. Κωνσταντίνο Παρθενόπουλο
Επόμενο άρθροΗ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου & Video ομιλίας της ΥΜΑΘ στο YouTube