Η ΥΜΑΘ στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

1484394566
1484394566

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, βρέθηκε χθες Πέμπτη 14 Μαϊου 2015, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή έναρξης του 31ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ελληνικού Τμήματος, της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών.

Στον χαιρετισμό της, η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Στη σημερινή εποχή, που το αστυνομικό λειτούργημα έχει να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες προκλήσεις, πολλές από τις οποίες δημιουργούν ηθικά και κοινωνικά ερωτήματα που σπάνια συναντούσαμε στο παρελθόν, το ζήτημα της υιοθέτησης των σωστών αρχών μέσα από τις οποίες θα κατευθύνουμε τις πράξεις μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Καλούμαστε πέρα από την εγκληματικότητα, τη μάστιγα των ναρκωτικών, και την παράνομη εκμετάλλευση των ανθρώπων, που αποτελούν διαχρονικά προβλήματα, να αντιμετωπίσουμε νέες, περίπλοκες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπως την τρομοκρατία, το εμπόριο ελπίδας και σάρκας, και τις λεγόμενες «ασύμμετρες επιθέσεις» που γίνονται με τρόπο «αόρατο», θέματα που δημιουργούν μεγάλα ηθικά και νομικά ερωτήματα για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη όλοι εμείς, οι πολιτικοί φορείς, οι αστυνομικοί αλλά και οι πολίτες, να αναπτύξουμε και να διαφυλάξουμε ένα σύστημα αξιών και αρχών, που θα μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε με ορθό τρόπο τις καταστάσεις, και να προάγουμε ταυτόχρονα τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Πρέπει να τονίσω ότι εμείς οι Έλληνες, έχουμε πανάρχαιες αξίες που μπορούν να μας καθοδηγήσουν αποτελεσματικά, οι οποίες πηγάζουν από την Αρχαία Ελληνική Σκέψη αλλά και από την Ορθοδοξία.

Το θέμα των Αρχών, είναι μια τεράστια και ιδιαίτερα σημαντική συζήτηση που οφείλουμε να κάνουμε συνεχώς ως κοινωνία.

Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, θα βρίσκεται πάντοτε κοντά σας, και ελπίζω να αναπτύξουμε μια εξαιρετική συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα της κοινωνίας, και για να μεταφέρουμε σε όλους τους πολίτες ένα μήνυμα δικαιοσύνης, ισονομίας και αλληλεγγύης.

Παρά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, οφείλουμε να επιμείνουμε στο όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας, γιατί το οφείλουμε σε εμάς και στα παιδιά μας.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της λήξης του Β’ Π.Π.
Επόμενο άρθροΑπάντηση της Υφυπουργού στη Βουλή, σε ερώτηση για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού