Η Υφυπουργός στην εναρκτήρια εκδήλωση για την Ανάπτυξη του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Street Mall) στη Θεσσαλονίκη

1484394590
1484394590

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε χθες, Τετάρτη 29 Απριλίου, στην εναρκτήρια εκδήλωση για την Ανάπτυξη του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Street Mall) στη Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά μιλώντας για το Open Street Mall, είπε μεταξύ άλλων:

Το  Open Street Mall,  προστίθεται σε μια σειρά δυναμικών ενεργειών που γίνονται τον τελευταίο καιρό και δημιουργούν το υπόβαθρο για μια Θεσσαλονίκη με δυναμική παρουσία στο ελληνικό οικονομικό γίγνεσθαι. Αναφέρομαι στα επιστημονικά συνέδρια που διοργανώνουν τα Πανεπιστήμιά μας, στις εκδηλώσεις της Hellexpo, και στις υπόλοιπες πολιτιστικές και εμπορικές δράσεις που έλκουν τον τελευταίο καιρό μεγάλο αριθμό τουριστών, από τα γειτονικά κράτη, και από ολόκληρο τον κόσμο. Με αυτές τις δράσεις, η Θεσσαλονίκη ανακτά αργά αλλά σταθερά τη θέση της ως μια πρωτεύουσα των Βαλκανίων, ως μια πόλη αγαπητή σε όλους τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Γίνεται ξανά το επίκεντρο πολιτισμού, επιστήμης και τουρισμού, που είναι το ιστορικό και γεωπολιτικό δικαίωμά της.

H Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), υπογράμμισε επίσης την ανάγκη παρόμοιων δράσεων σε όλη την Ελλάδα:

Μεγάλη ανάγκη για εκδηλώσεις τόνωσης της εμπορικής κίνησης αλλά και για τη συνολική αναβάθμισή τους, έχουν πολλές ακόμη πόλεις και κέντρα της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι εμπορικές δράσεις πρέπει να  γίνονται με τέτοιο τρόπο που να μην ευνοούν τη συγκέντρωση του ενδιαφέροντος μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά να αποκεντρώνουν την αγοραστική κίνηση και προς τα υπόλοιπα κέντρα της Μακεδονίας και της Θράκης. Το πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα με ποικίλες επιπτώσεις.
Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, και η ελληνική Κυβέρνηση, εργαζόμαστε για την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης, σε όλα τα σημεία της Ελλάδας. Το παρών πρόγραμμα του «Ανοιχτού Εμπορικού Κέντρου», ξεκίνησε πιλοτικά σε 5 πόλεις της Ελλάδας, θα εργαστούμε ώστε να δοθούν παρόμοιες ευκαιρίες και στα υπόλοιπα πληθυσμιακά κέντρα, και μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες να αναβαθμιστούν και αυτά, εμπορικά και πολιτιστικά. Οι προτάσεις του εμπορικού κόσμου για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 -2020 επιβάλλεται να στηριχθούν.

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος
Επόμενο άρθροΗ Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στα εγκαίνια της 40ής Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας στην Καστοριά