Η Υφυπουργός σε δράση-ενημέρωση της Ε.Κ.Α.Ψ.Υ. ενάντια στη βία των γυναικών

1484394668
1484394668

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συμμετείχε χθες Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, σε κοινή δράση-ενημέρωση ενάντια στη βία των γυναικών, αποδεχόμενη την πρόσκληση από την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρίας για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Ψυχική Υγεία (Ε.Κ.Α.Ψ.Υ.), κα. Χρυσάνθη Ζαφειράτου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, την Πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή την 8η Μάρτη που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και συμμετείχαν σ’ αυτήν σωματεία και σύλλογοι της πόλης.

Η Υφυπουργός συμμετείχε ενεργά στη δράση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γυναίκες που συμμετείχαν και αυτές.

Μάλιστα, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά έκανε μια αφιέρωση σε ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο δηλώσεων και σχολίων της εκδήλωσης, αναγράφοντας τη φράση “Σπάστε τη σιωπή”.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, έκανε επίσης την ακόλουθη δήλωση:

Ακούμε συχνά για περιστατικά ακραίας βίας μέσα σε οικογένειες. Για bullying μέσα σε σχολεία και ομάδες παιδιών. Για εκβιασμούς γυναικών, με τις πιο φρικτές μεθόδους. Όλα αυτά είναι εγκλήματα που γίνονται από ανθρώπους που είναι αδύνατο να φανταστούμε ότι έφτασαν σε τέτοιο σημείο ηθικής και ανθρώπινης κατάπτωσης.
Οδηγηθήκαμε σε μια ανεξέλεγκτη ανθρωπιστική κρίση, και ορισμένοι εντός και εκτός Ελλάδος συνεχίζουν να εθελοτυφλούν.

Ως Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αλλά και ως γυναίκα, χαιρετίζω την κοινή προσπάθεια ενάντια στη βία κατά των γυναικών και θα συνεργαστώ με το Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης, με όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος μας, για να αναδείξω τους στόχους της Κοινής Δράσης.
Πιστεύω εξάλλου ότι αν θέλουμε να φτιάξουμε μια πραγματικά δημοκρατική κοινωνία, η οποία θα αντιστοιχεί στις δεσμεύσεις αυτής της Κυβέρνησης, πρέπει να ξεκινήσουμε από το σεβασμό της γυναίκας στο σπίτι, στην οικογένεια, στον επαγγελματικό χώρο.

Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε ένα νέο παράδειγμα και μια νέα κοινωνική πολιτική που θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον, για εμάς και τα παιδιά μας.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με την ΑΥΠΤ Έλενα Κουντουρά
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην 74η Επέτειο της Μάχης των Οχυρών