Γ .Ορφανός “Να εμβαθύνουμε τις οικονομικές σχέσεις με τη Ρουμανία”

1484394985
1484394985

Την ανάγκη αξιοποίησης των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων, επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε το γενικό προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την εθνική επέτειο ενοποίησης της χώρας, οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. «Σήμερα, 6.000 ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία ενώ ο συνολικός όγκος του εμπορίου έφτασε στο 1,1 δισ. ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και αναφέρθηκε στην εμπειρία που αποκόμισε, κατά την πρόσφατη παρουσία του στο Βουκουρέστι, με αφορμή την διεξαγωγή της 32ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Ρουμανίας. «Όλα τα  πρακτορεία που βρίσκονταν εκεί, είχαν προορισμό και την Ελλάδα, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική που έχει η χώρα μας να εξελιχθεί σε κορυφαία τουριστική επιλογή », δήλωσε ο κ. Ορφανός.  

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, Γ.ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ KONTRA NEWS “ Έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε μια Ελλάδα ισχυρή στις νεότερες γενιές”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός ‘Πρέπει να διευκολύνουμε τα άτομα με αναπηρία να ζήσουν μια κανονική ζωή’