Γ. Ορφανός “Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης έχει αποκτήσει τη δική της δυναμική”

1484394893
1484394893

Η διοργάνωση της 12ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με την διοίκηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Ο κ. Ορφανός  τόνισε πως η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου έχει αποκτήσει τη δική της δυναμική και σημείωσε πως το ΥΜΑΘ θα συμβάλλει στην προσπάθεια για την άρτια διεξαγωγή της. «Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού να υπάρχει μια συνέχεια στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, εκτιμώντας ότι είναι ένας χώρος ευρύτερης επιρροής στη Ν.Α. Ευρώπη και η Θεσσαλονίκη θέλουμε να πρωταγωνιστεί. Συνεπώς, κοινοί οι στόχοι, κοινή και η προσπάθεια», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ιδρύματος, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης ζήτησε την συνδρομή του ΥΜΑΘ και του υπουργείου Πολιτισμού για την χρηματοδότηση της επικείμενης διοργάνωσης. «Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου προβάλλει τη Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία και την Ελλάδα. Επιπλέον, αναζητούμε τους τρόπους με τους οποίους το συγκεκριμένο γεγονός  μπορεί να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μια σειρά από πολιτιστικές δράσεις, παράλληλα με την έκθεση», σημείωσε ο κ. Γιαλλουρίδης.        

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του πρέσβη της Φινλανδίας στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Το ΥΜΑΘ στηρίζει τις επενδύσεις, διότι δημιουργούν θέσεις εργασίας”