Γ. Ορφανός “Πολλαπλά τα οφέλη από την ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό”

1484395234
1484395234

Το μήνυμα ότι η ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό ωφελεί την κοινωνία, έστειλε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Ορφανός επισκέφτηκε το κλειστό γυμναστήριο και το γήπεδο ποδοσφαίρου της Πυλαίας και παρακολούθησε μαθητικούς αγώνες.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης μετέβη στην πλατεία Αριστοτέλους και παραβρέθηκε στις αθλητικές δράσεις για μαθητές που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος Kids Athletics. «Με την συμμετοχή σε αυτές τις δράσεις, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται καθώς εντάσσονται σε αγωνιστικές διαδικασίες ανταγωνισμού και υποστήριξης. Έτσι, κερδίζουν όχι μόνο σε γνώσεις αλλά αντιλαμβάνονται και το περιβάλλον, στο οποίο θα ζήσουν»,  δήλωσε ο κ. Ορφανός και αναφέρθηκε στα οφέλη που έχει για την κοινωνία η ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό.

 «Ως πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, γνωρίζω ότι όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό, αποφεύγει πολλά παρατράγουδα. Επιπλέον, για κάθε ένα ευρώ που επενδύεται στον αθλητισμό, γλυτώνουμε τρία ευρώ από τον τομέα της υγείας και της περίθαλψης, τις επόμενες δεκαετίες. Άρα λοιπόν το ζητούμενο είναι η διατροφή, η υγεία, η άθληση και το καθαρό μυαλό», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.  

                        

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η ρύθμιση των χρεών δεν αφορά μόνο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Υποστηρικτικός ο ρόλος της Παρευξείνιας Τράπεζας στην ανάπτυξη της περιοχής”