Γ. Ορφανός “Μας συνδέουν κοινοί αγώνες και με τη Σερβία”

1484395270
1484395270

Παρουσία του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Ορφανού τελέστηκε το πρωί Πατριαρχικό τρισάγιο στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέϊντελικ, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Ο Πατριάρχης Σερβίας, κ.κ. Ειρηναίος απότισε φόρο τιμής στους 7.500 Σέρβους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι ενταφιασμένοι στα Συμμαχικά Κοιμητήρια.

Ακολούθως, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ακολούθησε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Σερβίας.

«Τιμούμε την μνήμη των χιλιάδων Σέρβων που πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων, κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μας συνδέουν πολλά με τους Σέρβους, όπως είναι οι κοινοί αγώνες των δύο λαών και η Ορθοδοξία.

 Η παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας, κ. κ. Ειρηναίου στη Θεσσαλονίκη επισημαίνει την ανάγκη να υπάρχει ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Ορφανός μετέβη στο Χορτιάτη και παραβρέθηκε στο τρισάγιο που τέλεσε  ο προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας στο μνημείο Καέντων, παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου, εκπροσώπων της Βουλής, της αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, Γ.ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΤΕΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑ» ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ «Το ΥΜΑΘ διεκδικεί ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής»
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε”