Γ. Ορφανός “Η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη της χώρας”

1484395308
1484395308

Την πεποίθηση ότι η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, κατά την διάρκεια των εργασιών του 7ου πολυσυνεδρίου που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η ηλεκτρονική εφημερίδα kabusiness.gr, ο κ. Ορφανός τόνισε πως η καινοτομία δίνει λύσεις και η ανάπτυξη είναι εκείνη που θα δώσει τη συνολική απάντηση  στο πρόβλημα της κρίσης.

«Μέσω του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, το ΥΜΑΘ έχει σε εξέλιξη 245 προγράμματα, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν την καινοτομία, καθώς συνδέουν τον πρωτογενή τομέα με την μεταποίηση.

Μέσα από αυτά τα προγράμματα αναμένεται να δημιουργηθούν 5.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Thessaloniki Smart Up Innovation Hub που υλοποιεί η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».

«Στις αρχές Νοεμβρίου, οι νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα έρθουν σε επαφή με ιδιώτες επενδυτές», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός. Επιπλέον, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης βράβευσε την ερευνητική ομάδα PANDORA του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ για την δημιουργία του ομώνυμου ρομπότ διάσωσης.

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει ψήφος στη σταθερότητα της χώρας”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Σε αναπτυξιακή τροχιά η ΔΕΘ-HELEXPO”