Γ .Ορφανός “Όχημα για την ανάπτυξη Ελλάδας και Κύπρου ο ενεργειακός τομέας”

1484395513
1484395513

Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ  Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της ενέργειας, επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στη συνάντηση που είχε στο ΥΜΑΘ με τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκο Κενεβέζο, ο κ. Ορφανός τόνισε πως ο ενεργειακός άξονας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην  προσπάθεια που κάνουν οι δύο χώρες στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.

«Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς μας και μέσα από τη συνεργασία, θα το κάνουμε ευκολότερο», επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς.

«Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να λύσουμε τα  όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι Κύπριοι που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, στην πόλη μας ζει ένας μεγάλος αριθμός Κυπρίων που έχουν ενεργό ρόλο στα τοπικά δρώμενα», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

 Με την σειρά του, ο κ. Κενεβέζος δήλωσε πως βρίσκεται τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 79η ΔΕΘ και χαρακτήρισε ουσιαστική τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς της πόλης και ειδικότερα τον κ. Ορφανό για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνουν για τα θέματα του κυπριακού Ελληνισμού», υπογράμμισε ο Κύπριος πρέσβης. 

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», «Εφόδιο για το πέρασμα από την ύφεση στην ανάπτυξη»
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του γενικού προξένου της Ρωσίας στο ΥΜΑΘ