Γ. Ορφανός “Η εκεχειρία στην Ουκρανία θα έχει θετικό αντίκτυπο και στο ρωσικό εμπάργκο”

1484395507
1484395507

Οι ελληνορωσικές σχέσεις και η κρίση στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον γενικό πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέϊ Ποπόβ.

Ο κ. Ορφανός τόνισε πως πρόθεση του ΥΜΑΘ είναι να συμβάλει στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης όσων ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη Μακεδονία και τη Θράκη. «Υπάρχει ρωσικό επενδυτικό και τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, ο κ. Ορφανός εκτίμησε πως η εκεχειρία θα φέρει αποτελέσματα, τα οποία θα έχουν θετικό αντίκτυπο και στο ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα.

«Με συνέπεια, σοβαρότητα και σταθερή σκέψη σε ένα ειρηνικό μέλλον για τους λαούς της περιοχής να δοθούν απαντήσεις, ώστε να ηρεμήσει η περιοχή και ο κόσμος να συνεχίσει την πορεία του.

Το εμπάργκο, ως επακόλουθο, μιας τέτοιας λύσης δεν θα υπάρχει. Εκτιμούμε ότι τα πράγματα θα βαδίσουν σε καλύτερη κατεύθυνση», επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ποπόβ τάχτηκε υπέρ της έναρξης ενός πολιτικού διαλόγου που θα οδηγήσει στη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία. «Στη συνάντηση με τον κ. Ορφανό, θίξαμε και μερικά θέματα της ελληνορωσικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς, πάντα με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων που έχουν παραδοσιακό και αμοιβαία, επωφελή χαρακτήρα», δήλωσε ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη. 

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί στάση ζωής και στοιχείο της κουλτούρας μας”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Εξαιρετικό το επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Ουρουγουάης”