Γ. Ορφανός “Αναγκαία η ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας”

1484395509
1484395509

Στην ανάγκη ενδυνάμωσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας, συμφώνησαν ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μελβούρνης (ΗΑCCI), Γιώργος Ηλιόπουλος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ, ο κ. Ορφανός τόνισε πως το έντονο στοιχείο της ελληνικής ομογένειας, μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων.

 «Συζητήσαμε επίσης για θέματα που αφορούν τους Έλληνες της Αυστραλίας και την σχέση με την μητέρα πατρίδα και πως μπορούμε να ενισχύσουμε αυτούς τους δεσμούς», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ τάχτηκε υπέρ μιας ισχυρής ελληνικής εκπροσώπησης, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μελβούρνη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων αδελφοποίησης με τη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις συνεργασίας που έχει το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μελβούρνης με το  ΥΜΑΘ και τη ΔΕΘ. «Σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», υπογράμμισε το μέλος του HACCI

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί στάση ζωής και στοιχείο της κουλτούρας μας”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Εξαιρετικό το επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Ουρουγουάης”