Γ. Ορφανός “Η αγορά της Χαλκιδικής έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά”

1484395617
1484395617

Την πεποίθηση ότι η καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων της Χαλκιδικής, θα δώσει νέα δυναμική στην τοπική αγορά και θα καταστήσει τον γειτονικό νομό, πρωταγωνιστή στο περιφερειακό και πανελλαδικό οικονομικό πεδίο, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Με αφορμή την επίσκεψη του στην 3η Έκθεση Χαλκιδικής 2014 που διεξάγεται στα Νέα Μουδανιά, ο κ. Ορφανός τόνισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός, καθώς, όπως σημείωσε, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά δεκάδες επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα. «Μέσω της προβολής του έργου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού, αναδεικνύονται τα πλεονεκτήματα της τοπικής παραγωγής και οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα νέων συνεργασιών», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε και στα 200 επενδυτικά σχέδια του ΥΜΑΘ που μέχρι σήμερα εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο 3908/2011. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία 1100 νέων και περίπου 4000 έμμεσων θέσεων εργασίας σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός, η μεταποίηση, ο πρωτογενής τομέας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», υπογράμμισε.  

Προηγούμενο άρθροΓια τα προβλήματα του δήμου Παύλου Μελά ενημερώθηκε ο Γ. Ορφανός
Επόμενο άρθροΟ Γ. Ορφανός στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά