Γ. Ορφανός “Η βοοτροφία αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της ελληνικής κτηνοτροφίας”

1484395655
1484395655

Την ανάγκη στήριξης του κλάδου της ελληνικής βοοτροφίας από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στη συνάντηση που είχε με μέλη του συλλόγου βοοτρόφων νομού Ημαθίας, ο κ. Ορφανός τόνισε πως η κτηνοτροφία αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της αγροτικής οικονομίας. «Ο νομός Ημαθίας είναι πρώτος πανελλαδικά στην παραγωγή βόειου κρέατος, γεγονός που καθιστά απόλυτα λογικό το αίτημα των βοοτρόφων να ενταχθούν στις ομάδες αυτές που απολαμβάνουν της στήριξης των αγροτικών προγραμμάτων της Ε.Ε», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως το κρέας που παράγεται στις βοοτροφικές μονάδες είναι ποιοτικό.

«Εφαρμόζουν στην πράξη την αγροτική ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα, καθώς δημιουργούν θέσεις εργασίας, παράγουν κρέας το οποίο ξέρουμε πως έχει διαμορφωθεί πριν πάει στην αγορά και είναι εκείνοι που έχουν ελληνικό κρέας πραγματικά και όχι κατ’ όνομα», σημείωσε ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά του, το μέλος του συλλόγου βοοτρόφων Ημαθίας, Δημήτρης Κάτσιος, ζήτησε από τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης να συνδράμει στην κατεύθυνση της διατήρησης της ίδιας πολιτικής των επιδοτήσεων και στη νέα ΚΑΠ.  

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Αναγκαία η εξεύρεση λύσης στο θέμα της αδειοδότησης των αθλητικών χώρων”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην Ε.Ε.”