Γ. Ορφανός “Έντονο το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Β. Ελλάδα”

1484395687
1484395687

Το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, με τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ρόμπερτ Σάντερς. Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, οι επαφές για την προσέλκυση αμερικανικών κεφαλαίων στην Μακεδονία και τη Θράκη βρίσκονται σε εξέλιξη. «Υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στις υποδομές και τον τουρισμό και θεωρούμε πως σε αυτή την προσπάθεια έχουμε σύμμαχο μας και τον κ. Σάντερς», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και αναφέρθηκε στους αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει το ΥΜΑΘ.

«Φιλοδοξούμε να προσδώσουμε περισσότερη εξωστρέφεια στη ΔΕΘ και ενδιαφερόμαστε για τα τρία λιμάνια της Β. Ελλάδας και συγκεκριμένα, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης», σημείωσε ο κ. Ορφανός ενώ επισήμανε πως πρόθεση του είναι το ΥΜΑΘ να μετατραπεί σε αναπτυξιακό εργαλείο για την χώρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Σάντερς συνεχάρη τον κ. Ορφανό για την ανάληψη των καθηκόντων του και ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων. «Σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, υλοποιούμε προγράμματα που στοχεύουν στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης», δήλωσε ο κ. Σάντερς.  

Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με την σύλληψη του καταζητούμενου για τρομοκρατία, Νίκου Μαζιώτη, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν στο θέμα της τρομοκρατίας. Ξέρουμε ότι οι λίγοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολλούς. Η απάντηση είναι ότι δεν θα περάσουν», σημείωσε ο κ. Ορφανός.

Με την σειρά του, ο κ. Σάντερς χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη. «Συγχαίρω την Ελληνική Αστυνομία για την εξαιρετική δουλειά που έκανε να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης κάποιον που έπρεπε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη», τόνισε ο αμερικανός αξιωματούχος. 

 

Προηγούμενο άρθροΟ γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Ο απόδημος Ελληνισμός επιτελεί σημαντικό εθνικό έργο”