Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΜΗ, ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ”

1484395978 1
1484395978 1

Τις θετικές προοπτικές που υπάρχουν για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας στην πατρίδα μας ανέδειξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας που πραγματοποιείται σήμερα (Τετάρτη 07 Μαΐου 2014) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, με θέμα: «Η Νέα(νική) πλευρά του επιχειρείν».

Ο Υπουργός χαρακτήρισε την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα ως τα βασικά στοιχεία που θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην τόνωση του νεανικού επιχειρείν και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να διοχετεύσουν τις ιδέες, τη δημιουργικότητα και τις ικανότητές τους στην «εθνική προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μαζί οι Έλληνες για την έξοδο από την κρίση».

«Εσείς», συνέχισε απευθυνόμενος στο κοινό, «πρέπει να γίνετε εκείνοι που θα βάλετε μπροστά τις μηχανές της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου η Ελλάδα να ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία ανάκαμψης και ανάπτυξης που βιώνει αυτήν τη στιγμή. Και το λέω με κάθε επίγνωση, μιας και η νεανική επιχειρηματικότητα είναι η πιο άμεση και δραστική απάντηση στην αγωνία χιλιάδων νέων ανθρώπων που θέλουν να βρουν δουλειά και δεν μπορούν».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι «η κρίση έβαλε τέλος στη θεοποίηση της επαγγελματικής αποκατάστασης εντός του δημόσιου τομέα» και επισήμανε ότι «η σύγχρονη Ελλάδα χρειάζεται την ορμή, την επιμονή και την πίστη των νέων ανθρώπων».

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα του μέλλοντος έχει ανάγκη νέους ανθρώπους που κρατούν τη δάδα της προκοπής, που πιστεύουν στον εαυτό και στη μοίρα τους και είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχες μέχρι τέλους».

Προέτρεψε μάλιστα τους παρευρισκόμενους να «παντρέψουν» τις φιλοδοξίες, τις γνώσεις και το ταλέντο τους με το μέλλον της πατρίδας μας.

«Δημιουργήστε εδώ, στον τόπο σας, στην Ελλάδα μας, ευκαιρίες για τους εαυτούς σας. Τολμήστε να κάνετε πράξη τα όνειρά σας και χτίστε εσείς τη σύγχρονη Ελλάδα, δίνοντας προοπτική σε έναν ολόκληρο λαό» κατέληξε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Επόμενο άρθροΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΥΜΑΘ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ