Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ”

1484395970
1484395970

Την έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Χριστιανισμός-Ορθοδοξία και Μέσα Ενημέρωσης στο σύγχρονο κόσμο», που ασχολείται με θέματα ειδησεογραφίας και ενημέρωσης στο χώρο των εκκλησιαστικού χαρακτήρα ειδήσεων και στον τρόπο διακίνησής τους, παρακολούθησε χθες (Δευτέρα 12 Μαΐου 2014) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, στο Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

To διεθνές συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο) που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και στην οποία συμμετέχουν Ορθόδοξοι κατά το θρήσκευμα βουλευτές, τα Κοινοβούλια των οποίων είναι μέλη της οργάνωσης από την Ευρώπη (Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Κύπρος, Καζακστάν, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ομοσπονδία της Ρωσίας, Σερβία και Μαυροβούνιο), την Αυστραλία, την Ασία (Παλαιστίνη, Ιορδανία, Λίβανος, Συρία), την Αφρική (Ουγκάντα, Σουδάν), τις Η.Π.Α και τον Καναδά.

Στη χθεσινή εναρκτήρια τελετή παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο., Μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας κ. Σεργκέϊ Ποπόβ, ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αναστάσιος Νεράντζης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος με την ιδιότητα του Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου ο κ. Καράογλου τόνισε ότι «Χριστιανισμός και δημοσιογραφία διέπονται από την ίδια απαράβατη αρχή, να διαλαλούν την αλήθεια» και επισήμανε ότι «η ενημέρωση δεν είναι μια απλή ανάγκη του ανθρώπου, αλλά δικαίωμα και μάλιστα από τα ιερότερα».

Αναφερόμενος στην εποχή της τεχνολογίας και της συνεχούς ροής πληροφοριών που βιώνουμε σήμερα ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να αναζητά την αλήθεια, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη θρησκεία», σημειώνοντας παράλληλα ότι «Εκκλησία και δημοσιογραφία αφενός αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα απλά ή θεμελιώδη που μας απασχολούν και αφετέρου αποτελούν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην ερώτηση και στην απάντηση, στον προβληματισμό και στην αλήθεια».

«Εκκλησία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», κατέληξε στο χαιρετισμό του ο ΥΜΑΘ, «μπορούν μέσα από τη μορφωτική δύναμη και το λόγο που διαθέτουν να καλλιεργήσουν τους γνωστικούς ορίζοντες της κοινωνίας, διατηρώντας ακέραιη την αξιοπιστία τους».

Αμέσως μετά, ο  Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και Μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, κ. Σεργκέϊ Ποπόβ, βράβευσε τον κ. Καράογλου, απονέμοντάς του τιμητικό αναμνηστικό για την προσφορά του στην προβολή και ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΥΜΑΘ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
Επόμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” “ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ”