ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

1484396083
1484396083

Μεγάλης ανταπόκρισης από δημοσιογράφους και φορείς του τουρισμού έτυχε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014) σε Βουλγαρικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της Σόφιας «Holiday & Spa Expo», στην οποία το ΥΜΑΘ συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Παρουσία πλήθους δημοσιογράφων του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και τηλεοπτικών συνεργείων, ο  Υπουργός  παρουσίασε εκτενώς τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Βόρεια Ελλάδα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και την ενεργό συμμετοχή που έχει το ΥΜΑΘ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τις Περιφέρειες της Μακεδονίας και Θράκης, στην προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων τουριστών στην πατρίδα μας.

«Η παρουσία μας και φέτος στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας, πέρα από τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ δυο γειτονικών και φιλικών λαών, αποβλέπει μεταξύ άλλων στην προβολή αλλά και την ανάδειξη των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» σημείωσε στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας ότι «στη Μακεδονία και τη Θράκη της αξεπέραστης ομορφιάς υπάρχουν μέρη τα οποία αξίζει και πρέπει να δείτε. Είμαστε λοιπόν εδώ για να σας απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση να επισκεφθείτε και φέτος την ένδοξη χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη μυθική Θράκη» όπου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η ένδοξη ιστορία στεφανώνεται με την παράδοση, τον πολιτισμό και τη φύση».

«Σε εμάς θα βρείτε όλες τις μορφές τουρισμού που επιθυμείτε και ταιριάζουν στις απαιτήσεις και τις οικονομικές σας δυνατότητες. Από εσάς θέλουμε να συνεχίσετε να είστε οι πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού. Να γνωρίσετε ακόμη καλύτερα τις ελληνικές ομορφιές, να μιλήσετε σε γνωστούς, συγγενείς και φίλους για αυτές και να τις επισκεφθείτε ξανά, φέρνοντας μαζί σας και άλλους τουρίστες» τόνισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Υπουργός, επισημαίνοντας ότι για αιώνες η γη της Μακεδονίας και της Θράκης υπήρξε τόπος ανάπτυξης γόνιμων αλληλεπιδράσεων λαών και πολιτισμών.

Για την ενδυνάμωση της επισκεψιμότητας της Βόρειας Ελλάδας στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού, ο κ. Καράογλου ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΥΜΑΘ για την ενίσχυση και ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, πέρα από ραγδαία αναδυόμενο τουριστικό ρεύμα, αποτελεί στοιχείο ενότητας των ανθρώπων.

 «Σταυροδρόμι ηπείρων και πολιτισμών, η Μακεδονία και η Θράκη υποχρεούνται να αξιοποιήσουν την εκκλησιαστική και πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτουν. Κινούμενο προς αυτήν την κατεύθυνση το ΥΜΑΘ έχει δρομολογήσει τη δημιουργία ενός portal, μέσω του οποίου φιλοδοξούμε να προβάλλουμε διεθνώς τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ επιπλέον προσανατολιζόμαστε και στην έκδοση ενός οδικού χάρτη Ιερών Ναών, Μοναστηριών και λοιπών θρησκευτικών χώρων, προκειμένου να βοηθήσουμε τους χιλιάδες επισκέπτες να εντοπίσουν και να καθορίσουν τις διαδρομές που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να επισκεφθούν τα σημεία αναφοράς της Ορθοδοξίας που βρίσκονται παντού στη γη της Μακεδονίας και της Θράκης» κατέληξε.

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου ο κ. Καράογλου είχε προγραμματισμένες επαφές με εκπροσώπους των βουλγαρικών φορέων τουρισμού, με τους οποίους συζήτησε την προοπτική σύναψης μιας τουριστικής συνεργασίας με αμοιβαία οφέλη.

Όπως εξήγησε: «Στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στηρίζουμε πολύπλευρα τον τουρισμό, επιδιώκοντας να προβάλλουμε συγκροτημένα τις ομορφιές του τόπου μας και να οικοδομήσουμε μια θελκτική τουριστική εικόνα για τη Βόρεια Ελλάδα. Διακοπές στη Μακεδονία και τη Θράκη δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, αλλά πολιτισμός, παράδοση και ιστορία. Ελλάδα δεν είναι μόνο το χθες είναι και το σήμερα».

 

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΥΜΑΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
Επόμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΔΗΜΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ”