Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Η ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

1484396212
1484396212
Στην υποδειγματική σχέση Ελλάδας και Βουλγαρίας η οποία αποτελεί παράδειγμα για τους υπόλοιπους λαούς των Βαλκανίων και αναπτύσσεται βάσει της ειλικρινούς διάθεσης μεταξύ των δυο χωρών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, χαιρετίζοντας τη σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, το Διπλωματικό Ινστιτούτο του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία, το Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «MA in Politics and Economis of Contemporary Eastern and South-Eastern Europe» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Κηρύσσοντας την έναρξη της ημερίδας, ο Υπουργός τόνισε με έμφαση ότι η σημερινή εκδήλωση αποτελεί απτή απόδειξη μιας υποδειγματικής διακρατικής σχέσης στρατηγικής σημασίας, η οποία κινούμενη στο πλαίσιο της αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, εξελίχθηκε σε φωτεινό παράδειγμα σταθερότητας στην πολύπαθη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.
«Σεβόμενοι τους κανόνες καλής γειτονίας», σημείωσε ο κ. Καράογλου, «Ελλάδα και Βουλγαρία λειτουργούμε από κοινού ως σύγχρονη ατμομηχανή συνοχής και ανάπτυξης για όλα τα κράτη των Βαλκανίων», κάνοντας ειδική αναφορά στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «INTERREG», ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου είναι 138,6 εκατομμύρια ευρώ, καθώς επίσης και στην υπογραφή από πλευράς του ΥΜΑΘ της πρώτης σύμβασης χρηματοδότησης του έργου «TRIGGER», μέσω του οποίου ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας για 200 άνεργους αποφοίτους πανεπιστημίων στην αγοράς εργασίας των δυο χωρών.


«Ζώντας σε μια ενιαία και ελεύθερη αγορά, όπως είναι αυτή της διευρυμένης Ευρώπης, Ελλάδα και Βουλγαρία καλούμαστε να επικεντρωθούμε στην ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, ώστε να αποκομίσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη και να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί. Μέσα από κοινές πρωτοβουλίες και προσπάθειες, ισχυροποιήσαμε τους δεσμούς μας και δημιουργήσαμε στα Βαλκάνια ένα πολύτιμο παράδειγμα καλής γειτνίασης και αμοιβαίας εκτίμησης. Αυτή η σχέση αποτελεί ακλόνητο πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας όχι μόνο για την περιοχή των Βαλκανίων, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας τη θέλησή μας να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά στο μέλλον σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο» κατέληξε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ