ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ κ. WOLFGANG DOLD

1484396191
1484396191

Συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wolfgang Dold και τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Ingo Von Voss, πραγματοποίησε σήμερα στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης υπήρξε η ανάλυση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στη Μακεδονία και τη Θράκη και οι τρόποι αντιμετώπισής της, μέσα από σειρά πρωτοβουλιών του ΥΜΑΘ και φυσικά οι προοπτικές που διανοίγονται.

Ο κ. Καράογλου ενημέρωσε τον κ. Dold για τα περισσότερα από τα 160 επενδυτικά σχέδια, ύψους άνω των 850 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν κατατεθεί από υποψήφιους επενδυτές στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της εδραίωσης της σταθερότητας στην περιοχή και της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για έξοδο από την κρίση και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την «ενδιαφέρουσα», όπως είπε, ανταλλαγή απόψεων.

Τόνισε επίσης τη στρατηγική σημασία της Μακεδονίας και της Θράκης για την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η Β. Ελλάδα εκπέμπει μια ιδιαίτερη δυναμική, η  οποία θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναστροφή του κλίματος και στην προοπτική ανάπτυξης όλης της χώρας.

 

 

Προηγούμενο άρθροΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Επόμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ”