Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Η ΝΕΑ Κ.Α.Π. ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

1484396349
1484396349
Την άποψη πως ο πρωτογενής τομέας, ως βάση της πραγματικής οικονομίας της πατρίδας μας, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το πεδίο απ’ όπου θα ξεκινήσει η ανάταξη της οικονομίας μας και η αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου, διατύπωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, χαιρετίζοντας την ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα (Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013) η ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «η μεταρρύθμιση της Κ.Α.Π. στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020».

Αναφερόμενος στη σπουδαιότητα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ο κ. Καράογλου τη χαρακτήρισε ως ένα «αποτελεσματικό εργαλείο» το οποίο δίνει, όπως τόνισε μεταξύ άλλων, «την απαραίτητη ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, στηρίζει την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή και ενισχύει τους νέους αγρότες».

Ιδιαίτερα για τους τελευταίους, ο Υπουργός εξήγησε ότι καθίσταται για πρώτη φορά υποχρεωτική η ενίσχυσή τους από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., σε ποσοστό έως 2% επί του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου.

«Η νέα Κ.Α.Π. σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της ελληνικής γεωργίας. Στόχος της είναι να καταστεί ο ευρωπαϊκός αγροτικός κλάδος δυναμικότερος, πιο ανταγωνιστικός και να ανταποκρίνεται καλύτερα στο όραμα της Ευρώπης του 2020. Ένα όραμα που προσβλέπει στην ενίσχυση της βιώσιμης, έξυπνης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης. Ένα όραμα το οποίο θα υπηρετεί μια συγκεκριμένη στρατηγική στήριξης τομέων εθνικής οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταστήσουμε δυνατή την απελευθέρωση του αγροτικού μας δυναμικού, θα βοηθήσουμε να αναπτυχθούν οι τοπικές αγορές και θα επιτευχθεί ένας μεσοπρόθεσμος στόχος, αυτός της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης» κατέληξε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΚΑΣΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Α.Ε.
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013