ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΥΜΑΘ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

1484396423
1484396423
«Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τη Χαλκιδική, τη Μακεδονία και τη Θράκη, το δικαίωμα να αποκτήσουν γεωπολιτική σπουδαιότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της δεύτερης έκθεσης Χαλκιδικής, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και πραγματοποιείται στα Νέα Μουδανιά, με θέμα: «Υγραεριοκίνηση αυτοκινήτου-ενέργεια-δόμηση-οικιακός εξοπλισμός-βιβλίο».


Ο κ. Καράογλου συνεχάρη όλους τους τοπικούς φορείς για τη φετινή διοργάνωση, τονίζοντας πως παρόμοιες πρωτοβουλίες και δράσεις αναδεικνύουν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα τα πλεονεκτήματα της τοπικής παραγωγής της Χαλκιδικής και δημιουργούν στέρεες βάσεις για την επίτευξη νέων  συνεργασιών, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και την τοπική οικονομία.
«Η έξοδος της οικονομίας μας από την ύφεση και η καταπολέμηση της ανεργίας, με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, είναι το κύριο ζητούμενο για εμάς» σημείωσε ο Υπουργός στην αρχή του χαιρετισμού του, εστιάζοντας στην «εθνική ανάγκη»,  όπως είπε, η χώρα μας να αποκτήσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην επενδυτική δραστηριότητα και στην εξωστρεφή συμπεριφορά και όχι στα δανεικά. 
Ένα μοντέλο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, που θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και το κέρδος και όχι τη διόγκωση του δημόσιου τομέα, προς όφελος των λίγων και εις βάρος των πολλών.
 «Το μεγάλο μας στοίχημα είναι και παραμένει η ανάπτυξη, η οποία απορρέει μόνο μέσα από θαρραλέες πολιτικές και διαρθρωτικές αλλαγές» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας πως αν ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και στηριχθεί ο ιδιωτικός τομέας, τότε θα καταφέρουμε ως χώρα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την ανεργία.
Τέλος, αναφερόμενος στο ρόλο του ΥΜΑΘ και στις προσπάθειες που καταβάλλει, μέσω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που έχει αποκτήσει, να αποτελέσει το «στρατηγείο» ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας, ο Υπουργός έφερε ως παράδειγμα τα 130 επενδυτικά σχέδια που έχουν κατατεθεί και αξιολογούνται από την αρμόδια Διεύθυνση του ΥΜΑΘ, ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έκανε ειδική μνεία στη  σπουδαιότητα της δεύτερης έκθεσης Χαλκιδικής η οποία, εν μέσω κρίσης, μπορεί να αναβαθμίσει το Νομό σε τομείς όπως ο τουρισμός, το επιχειρείν και η εξαγωγή τοπικών προϊόντων, λειτουργώντας ως «σημείο αναφοράς του επιχειρηματικού δυναμικού της περιοχής και αφετηρία νέων επιχειρηματικών συνεργασιών».

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ PRESSTIME
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ