ΤΟ ΥΜΑΘ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΚΟΛΠΟ

1484396529
1484396529
Με το μήνυμα του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου, ότι η νέα γενιά αποτελεί την ελπίδα για τη σωτηρία του οικοσυστήματος ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις «ημέρες Θερμαϊκού» που διοργανώνει το ΥΜΑΘ, με σκοπό την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών, ώστε η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον να γίνει βίωμά τους.
Η φετινή διοργάνωση, για την οποία υπάρχει η φιλοδοξία να εξελιχθεί σε θεσμό, θα διαρκέσει από 1 έως 15 Ιουνίου 2013 στην αποθήκη Δ’ του ΟΛΘ και περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, καθώς και περιβαλλοντικά βιωματικά δρώμενα για μαθητές του δημοτικού.


Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου «τα παιδιά μας, ως οι ενεργοί πολίτες του αύριο, είναι οι διαχειριστές του Θερμαϊκού Κόλπου. Σε αυτά θα τον κληροδοτήσουμε. Επομένως η προστασία του είναι και δική τους υπόθεση».
Μεταξύ άλλων ο ΥΜΑΘ ανακοίνωσε την προκήρυξη μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής, που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι, με θέμα: «Θερμαϊκός-η θάλασσα δίπλα μας», στον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές του δημοτικού από  όλη την Κεντρική Μακεδονία, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση η οποία, όπως είπε, «θα πρέπει να είναι μια διαρκής, δια βίου διαδικασία, η οποία να δίνει έμφαση στην ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας».


Στην έκθεση παρουσιάζονται ακόμη φωτογραφίες από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, που απεικονίζουν τον υδροβιότοπο και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του, καθώς και επιλογές  από σύγχρονες φωτογραφίες που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας το 2011 και το 2012.
Τέλος την έκθεση ολοκληρώνουν πίνακες ζωγραφικής της παιδικής Helmepa,  με θέμα τη διάσωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, οι οποίοι με την ανεπιτήδευτη και ειλικρινή ματιά των παιδιών, δείχνουν το δρόμο προς την οικολογική συνείδηση και την περιβαλλοντολογική ευαισθησία.


Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή, τις ώρες: 09.30- 13.00 και 18.30- 21.30.
Όσον αφορά στα διαδραστικά εργαστήρια, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά από τις 10.00 έως τις 12.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ύστερα από συνεννόηση με τα αρμόδια στελέχη του ΥΜΑΘ στα τηλέφωνα 2313 501411, 2313 501395 και 2313 501207.
Συνδιοργανωτές στην πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ και Β´ Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,  τα γραφεία Α´θμιας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου Πιερίας, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, η ΜΚΟ Helmepa και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.


Τις «Ημέρες Θερμαϊκού» στηρίζουν επίσης η εταιρεία Lidl Hellas, την καλλιτεχνική υποστήριξη παρέχει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3, η Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Θεσσαλονίκης, καθώς και οι εφημερίδες «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και «Μακεδονία».

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΥΜΑΘ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ”