ΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ

1484396616
1484396616
Την έναρξη άμεσης συνεργασία για την προώθηση της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε», που αφορά στον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, συμφώνησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με την βουλευτή της Ν.Δ. στην Α´ Θεσσαλονίκης και συντονίστρια της εν λόγω εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, κα. Έλενα Ράπτη.


Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Καράογλου ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κα. Ράπτη για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την πρόληψη και την εξάλειψη του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και δήλωσε πως το ΥΜΑΘ θα συστρατευθεί και θα συνεργαστεί μαζί της, προκειμένου «αυτή η ιδιαίτερα σημαντική εκστρατεία να προβληθεί και να γίνει ευρέως γνωστή σε όλη τη Μακεδονία και Θράκη».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με την κα. Ράπτη συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στη συνδιοργάνωση μιας σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων στα διοικητικά όρια ευθύνης του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, συνεργαζόμενοι πάντα με τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Θέματα όπως αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μας αφορούν όλους και απαιτούν συντονισμό σε εθνικό επίπεδο».
Από την πλευρά της, η κα. Ράπτη, ως συντονίστρια της εκστρατείας, ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για το «έμπρακτο», όπως είπε, ενδιαφέρον του, σημειώνοντας ότι απέναντι σε ένα τόσο ιδιαίτερο και ευαίσθητο θέμα, απαιτούνται κοινές πρωτοβουλίες ώστε να πληγεί αποτελεσματικά αυτή η σύγχρονη μάστιγα που πλήττει ένα στα πέντε παιδιά».

Προηγούμενο άρθροΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΚΑΙ ΕΥΖΩΝΩΝ
Επόμενο άρθροΜΕ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013