ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΚΑΙ ΕΥΖΩΝΩΝ

ypes press002
ypes press002
Στην άμεση ανάπλαση των τελωνείων του Προμαχώνα και των Ευζώνων, καθώς και στην «θωράκισή» τους με τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό προχωρά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος σήμερα το πρωί  (Δευτέρα 01 Απριλίου 2013) επισκέφθηκε τις δυο αυτές σημαντικές πύλες εισόδου της Μακεδονίας.
Οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται ως συνέχεια της σχετικής εξαγγελίας που είχε κάνει ο ΥΜΑΘ,  την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο του δεύτερου τουριστικού forum, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο.
Όσον αφορά στο τελωνείο του Προμαχώνα, κύρια προτεραιότητα του κ. Καράογλου αποτελεί η επισκευή των δυο γεφυροπλαστιγγών που δεν λειτουργούν περίπου 8 χρόνια, η επιδιόρθωση της γεννήτριας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ο ευπρεπισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων.
«Σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα συμβάλλουμε, στο πλαίσιο του εφικτού και των οικονομικών μας δυνατοτήτων, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που υπάρχει με τις δυο χαλασμένες γεφυροπλάστιγγες. Ήδη έδωσα οδηγία η επισκευή τους να ξεκινήσει από αύριο» δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, προσθέτοντας πως ζήτησε να αντιμετωπιστεί αμέσως το πρόβλημα με τη χαλασμένη γεννήτρια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος γιατί, όπως είπε, «είναι αδιανόητο να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα σύνορά μας όταν υπάρχει διακοπή του ρεύματος. Βέβαια θα εξετάσουμε προσεκτικά όλα τα ζητήματα, που αφορούν στον ευπρεπισμό των κτιρίων, την επισκευή των χώρων υγιεινής που υπάρχουν στο τελωνείο και μια σειρά άλλων προβλημάτων, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Προμαχώνας είναι η “βιτρίνα” της χώρας μας και όσοι περνούν από εδώ θα πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι μπαίνουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα η οποία, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, μπορεί να προσφέρει άριστη φιλοξενία».
Όσον αφορά στο τελωνείο των Ευζώνων, εκεί τα προβλήματα εστιάζονται στην έλλειψη του απαιτούμενου προσωπικού. Για αυτό το λόγο ο κ. Καράογλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν.
«Είμαι αισιόδοξος ότι μέσα από συνεργασία και ευαισθητοποίηση όλων των φορέων, θα υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα πετύχουμε εντός του Απριλίου να έχουν γίνει όλες οι παρεμβάσεις που απαιτούνται, για να αλλάξουν μορφή οι πύλες εισόδου της χώρας μας. Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είναι εδώ, είναι δίπλα στα προβλήματα της Βόρειας Ελλάδας. Για αυτό επανασυστάθηκε, για αυτό ενισχύεται με αποφασιστικές και αποκλειστικές αρμοδιότητες, για αυτό θα συνεχίσει να ενισχύεται. Ο τρόπος με τον οποίο πολίτες και φορείς υποδέχτηκαν την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να επανασυστήσει αυτό το περιφερειακό Υπουργείο που προσπαθεί να αποτελέσει την “ατμομηχανή” ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας, μας δίνει δύναμη, μας δίνει ώθηση, να συνεχίσουμε το έργο μας» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
Επόμενο άρθροΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ