ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ

1484396580
1484396580

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ»

 

Το μήνυμα ότι «οι ημέρες μνήμης δεν θεσπίστηκαν για να αναζωπυρώσουν μίση μεταξύ των λαών, αλλά για να μας θυμίζουν λάθη του παρελθόντος, ώστε να μας εμποδίζουν να τα επαναλάβουμε», έστειλε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης που τελέστηκε σήμερα στο Ιερό Αρμενικό Ναό Παναγίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 98 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, στο σύντομο χαιρετισμό του ο ΥΜΑΘ χαρακτήρισε την εξόντωση 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και τα αιματηρά γεγονότα εκείνης της εποχής ως  «μία από τις μελανότερες σελίδες του 20ου αιώνα».

«Η διαφορά σε γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό, δεν κατατάσσει τους ανθρώπους σε κατηγορίες, ούτε σε ανώτερους και κατώτερους. Για αυτό και στο όνομα της Δημοκρατίας, αποτελεί χρέος μας να πολεμήσουμε κάθε τι που ενισχύει το μίσος, τη βία και το φανατισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου, τονίζοντας πως καθήκον μας είναι να δώσουμε μάχες για τη διαφύλαξη ιδανικών όπως η ελευθερία, η ισότητα, η ειρήνη και η δικαιοσύνη.

«Περισσότερο από ποτέ, σήμερα η κοινωνία μας έχει ανάγκη από αλληλεγγύη. Για αυτό και με την παρουσία μας στη σημερινή επιμνημόσυνη δέηση, λέμε ένα διαφορετικό “δεν ξεχνώ” και φωνάζουμε δυνατά “ποτέ ξανά” σε όσους επιβουλεύονται τη Δημοκρατία. Το δικαίωμα στη ζωή είναι ιερό. Και κανείς δεν δικαιούται να σβήνει μονομιάς έθνη και λαούς από το χάρτη» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
Επόμενο άρθροΣΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΛΙΤΟΧΩΡΟ Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013