ΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ 19ο ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2013

1484396656
1484396656
Την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης στη διοργάνωση του 19ου διεθνούς ποδηλατικού γύρου Ελλάδας 2013, η εκκίνηση του οποίου θα γίνει από τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο Υπουργός, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στον πρόεδρο της Ε.Ο.Π., κ. Αθανάσιο Τερζή, σε συνάντηση που είχαν σήμερα (Τρίτη 12 Μαρτίου 2013) στο Διοικητήριο.
Όπως εξήγησε ο Υπουργός: «Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, ο διεθνής ποδηλατικός γύρος Ελλάδας αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα πολυδιάστατο γεγονός, διεθνούς εμβέλειας λόγω της συμμετοχής 120 επαγγελματιών αθλητών από όλο τον κόσμο. Η απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας να ορίσει τη Θεσσαλονίκη ως σημείο αφετηρίας του, αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία παγκόσμιας προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς, του φυσικού πλούτου και της αθλητικής-τοπικής παράδοσης της Μακεδονίας.  Ο αθλητισμός ενώνει, φέρνει κοντά τους λαούς. Τέτοιου είδους  πρωτοβουλίες στέλνουν μήνυμα ελληνικότητας της Μακεδονίας».


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Τερζής. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για την αμέριστη υποστήριξη στον 19ο διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδας . Όπως είπε: «Η ομοσπονδία μας, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, συνεχίζει την προσπάθεια της για την καθιέρωση του ποδηλατικού γύρου Ελλάδας ως το διεθνές αθλητικό, τουριστικό και πολιτιστικό γεγονός, που μαζί με τον Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών, μπορούν να αποτελέσουν τόσο την ετήσια διαφήμιση της χώρας στα πέρατα του κόσμου, όσο και τη διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία οικονομικής τόνωσης στο εσωτερικό της χώρας».

Προηγούμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΕΣ”
Επόμενο άρθροΣΤΟ ΥΜΑΘ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ κ. JOHN KITTMER