ΣΤΟ ΥΜΑΘ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ κ. JOHN KITTMER

1484396651
1484396651
Συνεχίζοντας τις επαφές με πρεσβευτές χωρών που εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για πιθανές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, συναντήθηκε σήμερα (Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013) στο Διοικητήριο, με τον Βρετανό Πρέσβη κ. John Kittmer.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα και στη διάρκεια της τέθηκαν επί τάπητος θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, η αύξηση της τουριστικής κίνησης από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Βόρεια Ελλάδα και η ακόμα μεγαλύτερη προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων προς τη Βρετανία, η οποία είναι ο τέταρτος εμπορικός εταίρος της χώρας μας στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. 

 
Στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε στο εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και στους άρρηκτους δεσμούς φιλίας των δυο λαών.
«Η Μεγάλη Βρετανία είναι παραδοσιακά ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς εταίρους της Ελλάδας» είπε o Υπουργός, προσθέτοντας πως «με τον κ. Kittmer συμφωνήσαμε ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο βελτίωσης της αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας μας, με περισσότερες επενδύσεις και επιχειρηματικές συνέργειες. Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και του αναπτυξιακού ρόλου που διαδραματίζει, επεξεργάζεται και υλοποιεί μια σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την τόνωση του επιχειρείν στη Βόρεια Ελλάδα και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, οι οποίες αφενός θα δώσουν πνοή εξωστρέφειας στον τόπο μας και αφετέρου θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας».
Από την πλευρά του ο Βρετανός Πρέσβης ευχαρίστησε τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης για τη «φιλόξενη υποδοχή» και εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι η χώρα μας θα υπερβεί το συντομότερο δυνατό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Προηγούμενο άρθροΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ