ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

ypes press002
ypes press002
Στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στα αρμόδια υπουργεία θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες ο φάκελος με όλα τα χρήσιμα συμπεράσματα που προέκυψαν από την ημερίδα που διοργάνωσε το ΥΜΑΘ, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, με θέμα «επενδυτικές προοπτικές θερμαλιστικού τουρισμού και ενεργειακή αξιοποίηση της γεωθερμίας Μακεδονίας και Θράκης.
Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων στην εκδήλωση, η οποία διήρκεσε περίπου 4 ώρες, ήταν πως οι ιαματικοί πόροι που διαθέτει η πατρίδα μας αποτελούν το «κλειδί» για βιώσιμη ανάπτυξη και πολυθεματική οικονομική δραστηριότητα στον τουριστικό, ιατρικό, εμπορικό και εκπαιδευτικό τομέα.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση του ο ΥΜΑΘ, κ. Θεόδωρος Καράογλου, «ο θερμαλισμός μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την τοπική οικονομία και σταθερό αναπτυξιακό πόλο για την πατρίδα μας. Διότι δεν χωρά καμία αμφιβολία πως η διαχείριση και η εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων που βρίσκονται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Μακεδονίας και της Θράκης, σύμφωνα με τους κανόνες της αειφόρου –βιώσιμης ανάπτυξης, θα έχουν πολλαπλά οφέλη για τη Βόρεια Ελλάδα».
«Η ανάγκη προστασίας των ιαματικών πηγών συμβιώνει με την ανάγκη αξιοποίησής τους. Το ένα δεν μπορεί να πορευθεί χωρίς το άλλο. Για αυτό και είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να προστατέψουμε αυτές τις πηγές και με ένα σωστό σχέδιο να τις εκσυγχρονίσουμε και να τις αναδείξουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ‘ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ’
Επόμενο άρθροΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ