Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΕΘ Α.Ε.-HELEXPO A.E.”

ypes press002
ypes press002
Μετά την υπερψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη κατάργηση-συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η συγχώνευση των Δ.Ε.Θ. Α.Ε και Helexpo A.E. σε μια νέα ανώνυμη εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Θ.-HELEXPO A.E», ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε τα εξής:
«Η Ελλάδα αλλάζει νοοτροπία. Αποκαθιστούμε στρεβλώσεις του παρελθόντος, ανακτούμε την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και αποδεικνύουμε ότι στην πολιτική υπάρχει συνέπεια λόγων και πράξεων. Με την Κυβερνητική δέσμευση για διοικητική μεταρρύθμιση να αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο στην προσπάθεια αναγέννησης της πατρίδας μας, η υπερψήφιση του Νομοσχεδίου υπηρετεί πιστά την οικονομικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία δημόσιων οργανισμών, με όσο το δυνατόν λιγότερο δημοσιονομικό κόστος και μικρότερη επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου.
Ειδικότερα η συγχώνευση των Δ.Ε.Θ. Α.Ε. και Helexpo A.E. σε μια νέα ανώνυμη εταιρεία, πέρα από τη ριζική ανασυγκρότηση των δυο εταιρειών, αποτελεί πολιτική απόφαση στρατηγικής σημασίας διότι είναι προϊόν διαρκούς και αποτελεσματικής διαβούλευσης του ΥΜΑΘ με τους εμπλεκόμενους παράγοντες,  έτυχε ευρύτατης αποδοχής από το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας, ενώ παράλληλα ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των αρμόδιων φορέων.
Με τη νέα εταιρεία που θα προκύψει:
-Διευθετούνται οριστικά οι οικονομικές διαφορές μεταξύ της Δ.Ε.Θ. και της Helexpo, καθώς και οι επικαλύψεις ανάμεσα στις δυο εταιρείες.
-Δίνεται ενιαία εικόνα της εκθεσιακής μας δραστηριότητας.
-Δημιουργούνται οικονομίες κλίμακας στην επιχειρησιακή λειτουργία.
-Η δημιουργία της κεφαλαιακά ισχυρής συγχωνευμένης εταιρείας θα αναδείξει τις οικονομικές δυνατότητες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, καθιστώντας τη Βόρεια Ελλάδα εκθεσιακό πόλο και μοχλό ανάπτυξης.
Ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε πως: “στον τόπο μας έχουμε τη συνήθεια να συζητούμε πολύ, για να μην παίρνουμε αποφάσεις που συνεπάγονται ευθύνες”. Με τη σημερινή μας ψήφο αποδείξαμε περίτρανα πως η Ελλάδα εξελίσσεται και η Βόρεια Ελλάδα  μπορεί να καταστεί τόπος ευκαιριών.
Απελευθερώνοντας τα δημιουργικά μας στοιχεία, η χώρα μας μπορεί να αλλάξει μορφή. Διότι αλλαγή του πολιτικού και οικονομικού κλίματος δεν σημαίνει απλή εναλλαγή κυβερνήσεων στην εξουσία, μα προπάντων αλλαγή νοοτροπίας».

Προηγούμενο άρθροΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 15.000 ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ “ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ 1912-1913” ΣΤΟ ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ “TECHNOPOLIS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”