ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Θ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

1484396719
1484396719
Ζητήματα που άπτονται της ποιοτικής αναβάθμισης των σχολείων της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και για την εξεύρεση άμεσων λύσεων σε επιμέρους προβλήματα που παρατηρούνται στα σχολικά συγκροτήματα της Βόρειας Ελλάδας, συζήτησαν σήμερα (Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.


«Πιστεύουμε στα νιάτα της Ελλάδας, επενδύουμε σε αυτά και αισιοδοξούμε ότι μέσα από σκληρή και επίμονη δουλειά, θα κληροδοτήσουμε στη νέα γενιά της πατρίδας μας ένα καλύτερο μέλλον και συνάμα θα της διασφαλίσουμε τις ευκαιρίες εξέλιξης που της αξίζουν» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου, τονίζοντας πως η Κυβέρνηση έχει την ισχυρή πολιτική βούληση  να προχωρήσει στην ποιοτική αναβάθμιση των σχολείων τόσο στη Βόρεια Ελλάδα, όσο και στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Μεταξύ άλλων επισήμανε πως «η παιδεία αποτελεί χώρο εθνικής συνεννόησης και πολύτιμο εργαλείο προόδου, η οποία εμπεριέχει  μέσα της το σπόρο της ελπίδας», ενώ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του επισημαίνοντας πως για το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης η στήριξη και ενίσχυση της εκπαίδευσης αποτελεί βασική και κυρίαρχη προτεραιότητα.
«Όπως είπε και ο Αριστοτέλης, αυτοί που μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο διακυβέρνησης των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί πως η τύχη των Εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων» κατέληξε ο κ. Καράογλου.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική στρατηγική που χαράσσει η κυβέρνηση στοχεύοντας, όπως είπε χαρακτηριστικά, στο μέλλον. «Η αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο της παιδείας είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος και απαιτεί συλλογικότητα. Στην παιδεία δεν χωρούν εκπτώσεις. Με υπευθυνότητα και συνέπεια θα τα καταφέρουμε» ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας.

Προηγούμενο άρθροΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΥΜΑΘ Η ΕΚΘΕΣΗ “ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ 1912-1913”
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ