Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

1484396706
1484396706
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013) στη Θεσσαλονίκη, για την ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος.


Ο Υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ στην ομιλία του μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης επισήμανε ότι η ανάμνηση του «ειδεχθέστερου εγκλήματος της σύγχρονης ιστορίας» αποτελεί προειδοποίηση και χρέος.
«Προειδοποίηση ώστε να επαγρυπνούμε και να μην επιτρέψουμε να ριζώσει ανάμεσά μας ο σπόρος της μισαλλοδοξίας, της εθνικιστικής αναλγησίας και του διχασμού. Και χρέος να διδάξουμε στις μελλοντικές γενιές αξίες όπως ο σεβασμός, η αλληλοκατανόηση, η συμφιλίωση και η ειρηνική συνύπαρξη».
Το Ολοκαύτωμα, σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, «αποτελεί προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της θεμελιώδους αρχής της ελευθερίας και καταρράκωση της ιερότητας της ανθρώπινης οντότητας. Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη», είπε, «στέρησε ένα κομμάτι από τη ψυχή της πόλης».


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κάλεσε την κοινωνία «να κλείσει τις πόρτες στους νεόκοπους κήρυκες της διχόνοιας και του ρατσισμού», ενώ έκλεισε λέγοντας πως «με οδηγό τη γνώση και την περισυλλογή, στέλνουμε στις νέες γενιές το ιερό μήνυμα της θυσίας του Ολοκαυτώματος. Το οφείλουμε στη δημοκρατία, στην ελευθερία, στη δικαιοσύνη».

Προηγούμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ‘Η Β. ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΙΖΕΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Επόμενο άρθροΤΟ ΥΜΑΘ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΕΙΡΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ