ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

1484396802
1484396802
Τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα κ. Oto Agripino MAIA και την επίτιμη πρόξενο της Βραζιλίας στη Θεσσαλονίκη, κυρία Τίμη Μπακατσέλου, υποδέχτηκε σήμερα (Παρασκευή 14-09-2012) στο ΥΜΑΘ ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν στις σχέσεις των δυο χωρών.

«Ελλάδα και Βραζιλία διατηρούν πατροπαράδοτη φιλία και συνεργασία. Μαζί μπορούν να χαράξουν το μέλλον της ανάπτυξης» δήλωσε σχετικά ο κ. Καράογλου, τονίζοντας πως «η σημερινή συνάντηση αποτελεί εφαλτήριο ενίσχυσης των δεσμών των δυο χωρών». Καθήκον και υποχρέωσή μας, πρόσθεσε, «είναι να εργαστούμε για την τόνωση της εμπορικής μας σχέσης, μιας σχέσης η οποία θα αποδώσει μόνο οφέλη. Αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, οφείλουμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες μας» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.  
Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Βραζιλίας ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι δεσμοί φιλίας των δυο χωρών θα παραμείνουν αναλλοίωτοι στο πέρασμα του χρόνου. Όπως είπε: «Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης για το όραμά του σχετικά με τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και για την γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλη τη χώρα. Από την πλευρά μου, του μετέφερα την πρόθεση της Βραζιλίας να ενισχύσει και να βελτιώσει όχι μόνο τις πολιτικές, αλλά και τις οικονομικές της σχέσεις με την Ελλάδα».

Προηγούμενο άρθρο‘ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ’ – Αρθρο του ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ
Επόμενο άρθρο‘Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΩΣ ΓΕΦΥΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ’ – Αρθρο του ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ