ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΖΑΒΑΡΑ

1484396834
1484396834
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ»
Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα, συναντήθηκε σήμερα (Τετάρτη 05-09-2012) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. 

 «Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, παρά το μικρό χρονικό διάστημα από την επανασύστασή του, προχωρά με γοργούς ρυθμούς στο σχεδιασμό κύκλου εκδηλώσεων, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας» τόνισε ο κ. Καράογλου μετά το τέλος της συνάντησης, υπενθυμίζοντας πως έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, να παραστεί στα εγκαίνια των εορταστικών εκδηλώσεων του ΥΜΑΘ, πρόταση  η οποία έγινε αποδεκτή.
Σύμφωνα πάντα με τον Υπουργό: «Παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, τον Οκτώβριο έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να τιμήσουμε την ιστορική αυτή επέτειο και να μεταλαμπαδεύσουμε στις νέες γενιές τη σημασία και τη βαρύτητα της ιστορικής περιόδου των Βαλκανικών πολέμων για την Ελλάδα. Οι σύγχρονοι Έλληνες τιμούμε το χθες, τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, αντιμετωπίζουμε με θάρρος το σήμερα και οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο». 

Από την πλευρά του ο κ. Τζαβάρας δήλωσε πως η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα παρακολουθεί στενά τις προετοιμασίες. «Στις 26,27 και 28 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία γιορτάζουν. Το ενδιαφέρον μας είναι δεδομένο και να είστε σίγουροι πως το Υπουργείο Πολιτισμού θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των Θεσσαλονικέων να γιορτάσουν με λαμπρότητα αυτήν τη σπουδαία επέτειο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΕΙΣΗΓΗΣΗ ΥΜΑΘ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ κ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ