‘ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ’ – Αρθρο του ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ

ypes press002
ypes press002

ΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΞΠΡΕΣ»
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ»

«Από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνιος Σαμαράς μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, υποστήριξα ότι απόλυτη προτεραιότητα μου είναι να επαναφέρουμε τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα στον αναπτυξιακό χάρτη.
Βήμα-βήμα φαίνεται πως το επιτυγχάνουμε.

Προσελκύοντας επενδύσεις, στηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υλοποιώντας τα έργα υποδομής και δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης, σύντομα το νέο ΥΜΑΘ θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την αύξηση της απασχόλησης, τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων καθώς και για την τόνωση της εξωστρέφειας.
Συνάμα, έχοντας ως αρχή πως πρώτα πράττουμε και μετά  ανακοινώνουμε, επιδιώκουμε να λειτουργήσουμε αποκεντρωτικά, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίοι απαιτούν από εμάς έργα και πράξεις.

Άλλωστε οι εποχές των ανέξοδων “θα”  έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Ήδη το νέο ΥΜΑΘ διαθέτει μια αποκλειστική αρμοδιότητα, αυτήν της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, νομικό ή φυσικό πρόσωπο, από τον Έβρο μέχρι τη Φλώρινα και την Καστοριά, θέλει να κάνει μια επένδυση προϋπολογισμού άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, δεν είναι αναγκασμένος πλέον να μεταβαίνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης στην Αθήνα.

Από εδώ και στο εξής θα απευθύνεται στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, θα καταθέτει το επενδυτικό του σχέδιο, θα αξιολογείται και  τελικά θα εγκρίνεται ή όχι η επενδυτική του πρόταση. Έτσι εξοικονομείται χρόνος αλλά και χρήμα.
Στόχος μας είναι ένα ευέλικτο Υπουργείο, με φιλικό “πρόσωπο” προς τον πολίτη και το κυριότερο χωρίς ταλαιπωρία.
Αυτή είναι η επιδίωξη και το στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε».

Προηγούμενο άρθροΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΜΑΘ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΚ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ