ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΥΜΑΘ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

ypes press002
ypes press002

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΥΜΑΘ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Αξιότιμε Δήμαρχε Κατερίνης,

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Πιερίας,

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. του επιμελητηρίου Πιερίας,

Κυρίες και κύριοι,  

 

Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και χαρά να παρευρίσκομαι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της 4ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας.

 

Όπως όλοι θα γνωρίζετε, φέτος η Έκθεση θα τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, γεγονός που καταδεικνύει τη σημαντικότητά αλλά και τη δυναμική που μπορεί και πρέπει να αναπτύξει στην ευρύτερη περιοχή.

 

Η παρουσία μου στη φιλόξενη Κατερίνη με την ιδιότητα του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί τιμή για εμένα, διότι ο Πρωθυπουργός, κύριος Αντώνης Σαμαράς, μου ανέθεσε την ευθύνη ενός Υπουργείου με μακρά και ιστορική πορεία.

 

Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και χαρά, διότι συμπίπτει χρονικά με τις πυρετώδεις προετοιμασίες αυτής της θαυμάσιας πρωτοβουλίας.

 

Μια πρωτοβουλίας η οποία στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο, αποτελώντας ένα θεσμό για το επιχειρείν της Πιερίας.

 

 

 

 

 

 

Και μόνο το γεγονός ότι φέτος οι συμμετοχές έχουν τριπλασιαστεί συγκριτικά με πέρυσι, αποτελεί τρανή απόδειξη ότι η 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας αψηφά τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες και μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο ανάπτυξης όχι μόνο για την τοπική οικονομία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

 

Κυρίες και κύριοι,

Η φετινή Έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στον Εκθεσιακό χώρο του δήμου Κατερίνης -στον οικισμό Ανδρομάχης-, διεξάγεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς ύφεσης.

 

Καθημερινά χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δίνουν το δικό τους αγώνα επιβίωσης, την ίδια ώρα που η ανάγκη επαναφοράς της οικονομίας μας σε τροχιά ανάπτυξης αποτελεί αμετάθετο στόχο της παρούσας κυβέρνησης.

 

 

Ωστόσο πιστεύω ότι τώρα που αναζητούμε νέες ευκαιρίες, η 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ουσιαστικό εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης.

 

Πρώτα από όλα διαθέτει τα απαιτούμενα εφόδια ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών, αποτελώντας σημείο αναφοράς για την ευρύτερη Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης. 

 

 

Δεύτερον, λειτουργεί ενισχυτικά στην τοπική οικονομία, αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα και αποτελεί κινητήριο μοχλό για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων,

 

ενώ τρίτον, αποδεικνύει τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ελληνική περιφέρεια στην οικονομική ανάταση της χώρας.

 

 

 

Παράλληλα:

-Διαθέτει υψηλό επίπεδο οργάνωσης και ποιότητας παροχής υπηρεσιών,

-έχει χαμηλό κόστος συμμετοχής για τους εκθέτες μέλη του επιμελητηρίου Πιερίας, 

-ευνοεί τη συμμετοχή όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων,

-συμβάλλει τα μέγιστα στη… γνωριμία των επιχειρήσεων με το καταναλωτικό κοινό,

-βοηθά στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών εντός και εκτός Πιερίας,

-και τέλος μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο σύναψης εμπορικών συναλλαγών.

 

Φίλες και φίλοι,

Όπως όλοι θα γνωρίζετε, το νέο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης συστάθηκε από μηδενική βάση.

 

 

 

Φιλοδοξούμε, ωστόσο, με τη συνεργασία όλων, να το καταστήσουμε πρότυπο αναπτυξιακό εργαλείο, ώστε να πετύχουμε το ζητούμενο που είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας.

 

Γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, τα καταγράφουμε και να είστε σίγουροι πως το νέο ΥΜΑΘ θα βρίσκεται δίπλα στον κάθε Βορειοελλαδίτη.

 

Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε τη λέξη «Ανάπτυξη» συνώνυμη του Υπουργείου και να την επιτύχουμε στην πράξη.

 

 

Και επειδή ανάπτυξη σημαίνει αύξηση του ΑΕΠ και επιτυγχάνεται μέσω της επιχειρηματικής δράσης, στηρίζουμε ενεργά και με κάθε τρόπο, την 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας.

 

 

Μια έκθεση την οποία συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης και τη στηρίζουν η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Πιερίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, το Σωματείο Επαγγελματιών Λιτοχώρου καθώς και το Σωματείο Εμπόρων και Βιοτεχνών Αιγινίου και Περιχώρων.

 

Κυρίες και κύριοι,

Ο δρόμος της ανάπτυξης είναι μονόδρομος και οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν υψηλού βαθμού συνεκτικότητα.

 

Οφείλουμε, λοιπόν, να μην προδώσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και να κοιτάξουμε το μέλλον αισιόδοξα.

 

Οι συνθήκες είναι δύσκολες, η προσπάθεια τιτάνια, στο τέλος, όμως, να είστε σίγουροι πως θα πετύχουμε το θεμιτό.

 

Θα βγούμε νικητές.

Κλείνοντας τη σύντομη τοποθέτησή μου, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ δημόσια και σε δυο ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στη φετινή Έκθεση.

 

Πρόκειται για τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας, κύριο Ηλία Χατζηχριστοδούλου, και τον Δήμαρχο Κατερίνης, κύριο Σάββα Χιονίδη, οι οποίοι αποδεικνύουν με πράξεις ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί επένδυση ζωτικής σημασίας για το μέλλον του τόπου μας.

 

Αν μη τι άλλο τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ενισχύουν τον πυρήνα της επιχειρηματικότητας στην Πιερία και διαφημίζουν το Νομό τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

 

Σας ευχαριστώ.

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΖΑΒΑΡΑ