Συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη με την Γεν. Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

1484396968
1484396968
Την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Γεν. Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κα Catherine Kay.

Στη συνάντηση, που έγινε σε φιλική ατμόσφαιρα, η κα Kay ενημερώθηκε από την κα Υφυπουργό για το Νόμο 3838/2010 που αφορά στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, καθώς και του δικαιώματος του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» από μετανάστες που ζουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα ποιους τύπους αδειών θα πρέπει να διαθέτουν οι Αμερικανοί υπήκοοι που βρίσκονται στη χώρα μας για να μπορούν να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές.

Επίσης, η Αμερικανίδα Γεν. Πρόξενος ενημερώθηκε και για το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», που αποτελεί ήδη νόμο του Κράτους (3852/2010) και την υλοποίησή του, το οποίο και η ίδια χαρακτήρισε πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση.

Μετά την ενημέρωσή της από την κα Τζάκρη, η κα Kay πρόσθεσε ότι μπορεί και το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη να ενημερώνει τους Έλληνες που έχουν και αμερικανική υπηκοότητα σε ποιες υπηρεσίες μπορούν ν’ απευθύνονται μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων που απορρέουν από αυτό για τις υποθέσεις τους στην Ελλάδα.

Τέλος, οι δύο κυρίες ανανέωσαν το ραντεβού τους σε επόμενο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενο άρθροΟμιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη σε ημερίδα στη Λάρισα με θέμα: “Μεταναστευτική πολιτική και ένταξη νομίμων μεταναστών στο πλαίσιο της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης”
Επόμενο άρθροΟμιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη σε ημερίδα που διεξήχθη στη Λειβαδιά από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης με θέμα “Μεταναστευτική πολιτική & Ένταξη μεταναστών στο πλαίσιο της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης”